Πολιτική

04/10/2012 - 06:51

Αναφορές Παύλου Βογιατζή για μεταφορά μαθητών και Λήμνο

Αναφορές Παύλου Βογιατζή για μεταφορά μαθητών και Λήμνο

Ο Βουλευτής Παύλος Βογιατζής κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, νέα Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την αδυναμία μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτή διατυπώνεται και στο σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου.

Ο Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική Αναφορά και στις 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει καμία απάντηση. Ο λόγος που επανέρχεται με νέα Αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι, διότι πρέπει άμεσα τόσο να λήξει το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που εκκρεμεί, όσο και να τακτοποιηθούν οι οφειλές προηγούμενων ετών.

Πάγια θέση του Βουλευτή αποτελεί πάντως, η ανάγκη να βρεθεί μία μόνιμη λύση του ζητήματος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρόμοια φαινόμενα που φέρνουν τους κατοίκους, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, σε δυσχερή θέση και στερούν από τα παιδιά το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επίσης, ο Βουλευτής κατέθεσε σήμερα και Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, με θέμα τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και την αποφυγή προβλημάτων στις μεταφορές των κατοίκων του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!