Πολιτική

19/02/2014 - 13:44

Ανάγκη κάλυψης κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου

yle="text-align: justify;">Την ανάγκη κάλυψης κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έθεσε με Αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει στην Αναφορά του ότι - με βάση και την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου - με την πρόσφατη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, αλλά & του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη προβάλλει επιτακτική, τονίζοντας ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες στη πόλη της Μυτιλήνης  δημιουργείται σοβαρό κενό αστυνόμευσης για το υπόλοιπο τμήμα της νήσου Λέσβου.

Ο κ. Σηφουνάκης, τονίζει τέλος, ότι παρά την πρόσφατη κάλυψη 4 εκ των 20 συνολικά κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, το πρόβλημα παραμένει έντονο, λόγω και του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων αλλά και μεταθέσεων αστυνομικών, χωρίς αναπλήρωσή τους.
 




To  πλήρες κείμενο της Αναφοράς  



       ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Λέσβου – ΠΑΣΟΚ


Αθήνα, 19/02/2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια

Θέμα: «Ανάγκη κάλυψης κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου »

Σύμφωνα με τη συνημμένη στην παρούσα επιστολή, η οποία μου κοινοποιήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, ζητείται η κάλυψη με τουλάχιστον είκοσι κενών οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που εμφανίζονται καθημερινά στο νησί.

Μολονότι γνωρίζω ότι σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, επισημαίνω ότι στον Νομό Λέσβου με την πρόσφατη σχετικά  λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, αλλά  και του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη προβάλλει επιτακτική. Όπως επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Λέσβου στην επιστολή που σας κοινοποιώ, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες στη πόλη της Μυτιλήνης  δημιουργείται σοβαρό κενό αστυνόμευσης για το υπόλοιπο τμήμα της νήσου Λέσβου, με ό, τι βέβαια αυτό συνεπάγεται στο αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Πληροφορήθηκα ότι το Αρχηγείο της Αστυνομίας πρόσφατα  κάλυψε 4 θέσεις απ τις τουλάχιστον 20 που απαιτούνται, αλλά οι ελλείψεις εξακολουθούν να παραμένουν. Εξάλλου, ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων αλλά και μεταθέσεων αστυνομικών, χωρίς αναπλήρωσή τους, όπως προκύπτει απ την συνημμένη επιστολή, επιτείνουν το υφιστάμενο  το πρόβλημα.

Παρακαλώ, όπως επανεξετασθεί κατά προτεραιότητα το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Μυτιλήνη παράλληλα είναι και Πύλη εισόδου με το εξωτερικό (Τουρκία) γεγονός που απαιτεί αυξημένη αστυνομική επιτήρηση.    

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!