Πολιτική

21/10/2011 - 01:32

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις κοινητοποιήσεις

Ο λαός μπορεί να διώξει τρόικα και κυβέρνηση

 

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις πορείες των χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών που πλημμύρισαν τους δρόμους της Μυτιλήνης απαιτώντας να φύγει αυτή η κυβέρνηση που έχει καταδικάσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και έχει υποθηκεύσει το μέλλον όλων.

Η οργή που ξεχείλιζε και κατέβασε στους δρόμους εργαζόμενους που ίσως και για πρώτη φορά κατέβαιναν σε διαδήλωση –απεργία –κατάληψη αδιαμφισβήτητα είναι η αρχή του τέλους για την τρόικα και τους ντόπιους εντολοδόχους της Αναμφισβήτητα αυτές οι μεγάλες πορείες βάζουν το δικό τους στίγμα στην πορεία της χώρας μας για ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές. Η Αριστερά αυτές τις ώρες οφείλει να προτάξει την ενότητα της, να θέσει στον πυρήνα της δράσης της την ενότητα των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των πολιτικών δυνάμεων του κινήματος για πολιτικές διεξόδου από τον κοινωνικό μεσαίωνα.     

Δηλώνουμε πως οι αγώνες του λαού δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή, στελέχους του ΠΑΜΕ και εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναγωνιστές του.

Υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης που, επιχειρώντας να στηρίξει μια άγρια αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτούς που κλέβουν τη ζωή μας και καταστρέφουν το αύριο των παιδιών μας συνεχίζεται μέχρι να τους διώξουμε.

                                                             

                                                                        Μυτιλήνη 21.10.2011

                                                       Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!