Πολιτική

16/01/2015 - 17:44

Ανάσα για τα νησιά μας είναι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

style="text-align: justify;">Ανάσα για τα νησιά μας είναι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως περιγράφηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα χθες σε ομιλία του στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης της αριστεράς που θα ανακουφίσουν τους νησιώτες και συνοψίζονται στα εξής:
Από τις 26 Ιανουαρίου κλείνει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.
Διεκδικούμε αποφασιστικά την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα νησιά, με εκείνο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτό που κωδικοποιημένα έχει ονομαστεί «μεταφορικό ισοδύναμο».
Επανεξετάζουμε το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, ώστε τα νησιά να εξυπηρετούνται με ασφαλείς, φτηνές και συχνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Επανασχεδιάζουμε το μοντέλο δημόσιας διοίκησης ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος. Αποκαθιστούμε την επαρκή και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας στα νησιά, ώστε να καλύπτει τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους τουρίστες.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου δεν φέρνει ανάπτυξη παρά μόνο κέρδη σε ημέτερους και αύξηση του κόστους υπηρεσιών για το λαό.
 

Μοιράσου το άρθρο!