Πολιτική

22/08/2021 - 20:17

Ανασχηματισμός: Υφυπουργοί Καλογήρου και Λογοθέτης ( ; )

Εξελίξεις και διεργασίες φαίνεται πως συμβαίνουν εντός της Κυβέρνησης μετά από τις Πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα ενώ η νέα προσφυγική κρίση που αναμένεται με ροές από το Αφγανιστάν σίγουρα δεν θέλει να θυμίσει στην Κυβέρνηση σε τίποτα εποχές 2015 στα νησιά. 

Ο ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες είναι ειλημμένη απόφαση και δύο γνώριμα πολιτικά πρόσωπα των νησιών μας φαίνεται αν διεκδικούν ή να επιλέγονται να αναβαθμιστούν από τον Πρωθυπουργό. 

Ο λόγος αφενός για την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε ίσως να αναλάβει θέση Υφυπουργού στο νέο Κυβερνητικό σχήμα αφού μετά από τις 4 μέχρι τώρα συνεχόμενες αποχωρήσεις από τον συνδυασμό της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η ΝΔ ίσως ψάχνει τον πιο διπλωματικό τρόπο να την απομακρύνει προκειμένου να εξομαλυνθούν οι κόντρες και τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος. Ας μην ξεχνάμε οτι η ίδια ήταν αυτή που προσπάθησε σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους να εμποδίσει συνεργασία των συνδυασμών της ΝΔ με εκείνου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

Τέλος αναβαθμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες που με επιφύλαξη μεταφέρουμε ο Μάνος ΛογοΘέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο. Ο κ. ΛογοΘέτης υπήρξε πολλάκις πολιτευτής του κυβερνώντος κόμματος στον Ν. Σάμου και όπως φημολογείται έχει αναλάβει πολλές αρμοδιότητες ήδη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάτι που δείχνει πολύ πιθανή την Υφυπουργοποίηση του αν αναλογιστούμε κι όλας την ελάχιστη δραστηριότητα της νυν Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, υπεύθυνης για θέματα ένταξης Σοφίας Βούλτεψη.

Μοιράσου το άρθρο!