Πολιτική

30/04/2015 - 13:17

Ανοικτή συνέλευση του ´Αλλου Δρόμου σε Μολύβο και Πέτρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Συνεδριακό Κέντρο Σ. Παυλής, έλαβε χώρα χθες, η ανοικτή συνέλευση των μελών και φίλων του ´Αλλου Δρόμου των ΔΕ Πέτρας και Μολύβου.
Μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, καταγράφηκαν προβλήματα στις συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες, ενδεικτικά της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για τη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποια χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε
- προβλήματα στην αγροτική οδοποιία και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και αδιαφορία αντιμετώπισης τους
- προβλήματα στο δίκτυο, στην ποιότητα του νερού (χλωρίωση, σωληνώσεις, ακάθαρτες και προβληματικές δεξαμενές, καλλιέργειες πηγών), στους βιολογικούς που είναι δυσλειτουργικοί (Άναξος, Σκαμιά, Μόλυβος)
- αδιαφορία για τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων (ενδεικτικά το τοπικό συμβούλιο Σκουτάρου έχει συνεδριάσει από το Σεπτέμβριο μόνο 3 φορές)
- αδιαφορία για τα προβλήματα της περιοχής που χρονίζουν (πάρκινγκ στη Πέτρα, κάμπινγκ στο Μόλυβο, μη ολοκλήρωση διαδικασιών για τη μετατροπή του κοινοτικού ελαιοτριβείου Λαφιώνας σε κέντρο πολιτισμού, κατεστραμμένοι κάδοι στη Σκαμιά, ανοικτή τάφρος στο πάρκινγκ του λιμανιού του Μολύβου που γεμίζει με λύματα)
- ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα (ποταμός Κάγιας, Λεπέτυμνος)
- ανάγκη για μόνιμο προσωπικό (καθαριότητας, Γαλάζια Σημαία, καθαρισμός χόρτων, ηλεκτρολόγοι, κλπ)
- διαπιστώνεται οικειοποίηση κινητής δημοτικής περιουσίας στην Πέτρα και ερωτάται η δημοτική αρχή με ποια εντολή έγινε και πως θα αντιμετωπιστεί
- τέθηκε ερώτημα αν συγκεκριμένα έργα στην περιοχή, υποκρύπτουν επιλεκτικές, πελατειακές σχέσεις, ενώ αλλα αντίστοιχα αιτήματα δεν έχουν απαντηθεί (πχ δρόμος Αη Παντελεμονα, μικρή Τσιχράντα).
- προβληματική διαδικασία στη διαδικασία έκδοσης τιμολογίων πάγιας προκαταβολής των Προέδρων που στην ουσία ακυρώνει κάθε προσπάθεια των τοπικών συμβουλίων να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα των χωριών.

Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην περιοχή και την καταγραφή αντίστοιχων ζητημάτων, ενώ προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και λαϊκές συνελεύσεις. Καλούμε τη δημοτική αρχή να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω.

Δημοτική παράταξη Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!