Πολιτική

08/11/2011 - 22:56

Ανώνυμη καταγγελία αποκαλύπτει τρύπα στο πλοίο "ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ" (Aqua Maria)

H επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

Μετά από ανώνυμη καταγγελία, που περιήλθε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες  στις 7-11-2011 , διενεργήθηκε στοχευόμενη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Π.9465, όπου και διαπιστώθηκε εξωτερικά στο έλασμα της μάσκας τρύπα μήκους ενός μέτρου και ογδόντα εκατοστών περίπου και πλάτους μισού μέτρου περίπου.

Η ανωτέρω τρύπα είναι ανοιγμένη στον κενό χώρο στοιβάσεως της αλυσίδας της δεξιάς άγκυρας περίπου δύο μέτρα από την ίσαλο.   

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» μέχρι οριστικής αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

-------------------------- Η ανακοίνωση της ΝΕL Lines

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA, λόγω των πρόσφατων θαλασσοταραχών, προκλήθηκε στη πλωριαία δεξιά θέση του πλοίου στο χώρο που ασφαλίζει η άγκυρα του, ρωγμή σε στεγανή δεξαμενή και δόθηκε απαγόρευση απόπλου από το λιμεναρχείο Λαυρίου.

 Τα δρομολόγια του πλοίου για σήμερα από Λαύριο προς Αι Στράτη - Λήμνο - Καβάλα και επιστροφή, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Μοιράσου το άρθρο!