Πολιτική

20/05/2020 - 16:24

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου για τα "σπυράκια" του Αντιδημάρχου και την πλατεία Σαπφούς

«Τώρα που βρήκαμε παππά, ας θάψουμε πέντε-έξι». Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης δια του αντιδημάρχου “πολιτισμού” κ. Τσακύρη να αποστειρώσει την πλατεία Σαπφούς από τις εκδηλώσεις εκείνες που τον κάνουν “να βγάζει σπυράκια” δηλαδή τις διαδηλώσεις και τις άλλες εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ας μη γελιόμαστε. Η πρόταση της Δημοτικής αρχής προσπαθεί από τη μια να εξοβελίσει από το δημόσιο χώρο την κοινωνική διαμαρτυρία κι από την άλλη, συμπλέοντας με τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες, να τον παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της ανάπτυξης σε αυτήν τραπεζοκαθισμάτων υπό το πρόσχημα της κοινωνικής απόστασης στα πλαίσια της αντιμετώπισης της Covid-19.

Δε θα τους περάσει! Η πλατεία Σαπφούς θα παραμείνει δημόσιος χώρος. Τόπος συγκεντρώσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ελεύθερος χώρος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για τον ελεύθερο τους χρόνο.  Χώρος να κάνουν βόλτα οι γονείς με τα καροτσάκια τους, τα παιδιά με τα πατίνια και τα ποδήλατά τους. 

Τα παγκάκια της θα παραμείνουν χώρος ξεκούρασης για Έλληνες και μετανάστες. 

Οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν, δε θα τους χαρίσουμε. Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα τους και το δικαίωμα πρόσβασης σ αυτούς. 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ

20/5/2020

Μοιράσου το άρθρο!