Πολιτική

13/01/2015 - 12:32

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: κατάρρευση κοινωνικού κράτους

Μ

ια ματιά στον τοπικό Τύπο των τελευταίων ημερών μας αποκαλύπτει την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζουν στην χώρα από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια:

  • Δυο ηλικιωμένες γυναίκες χάνουν τη ζωή τους, όταν τα σπίτια τους πιάνουν φωτιά, προσπαθώντας να ζεσταθούν· η πρώτη στο Κεράμι Καλλονής και η δεύτερη στα Βασιλικά Πολιχνίτου. Στην πρώτη η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα και η μόνη πηγή θέρμανσης ήταν ένα μαγκάλι. Η «επιχείρηση» μάλιστα εκδίδει κατάπτυστη ανακοίνωση που αποκαλύπτει ωμά τι θα πει να γίνεται ένα αγαθό κοινής ωφέλειας «εμπόρευμα».
  • Το ασθενοφόρο άργησε εξαιρετικά να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης πληρώματος. Πριν λίγες εβδομάδες άλλωστε στον τοπικό Τύπο είχαν δημοσιευτεί ρεπορτάζ που αποκάλυπταν γενικότερα τα θανατηφόρα αποτελέσματα της έλλειψης πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα στη περιοχή του Πλωμαρίου.
  • Η 75χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της λίγες μέρες μετά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι σε κατάλληλη νοσοκομειακή μονάδα της Αθήνας που μπορούσε να την φροντίσει.
  • Οι δυο αυτές γυναίκες (η δεύτερη ήταν 95 χρονών) ζούσαν μόνες, με την περιστασιακή φροντίδα συγγενών. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων είναι ζωτικής σημασίας για τους υπερήλικες, υπολειτουργεί επειδή δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό κι οι εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.
  • Περαιτέρω, μέρες μετά το τέλος του πρώτου κύματος της κακοκαιρίας πολλά χωριά της Λέσβου και γειτονιές της Μυτιλήνης δεν έχουν νερό επειδή η ΔΕΥΑΛ και ο Δήμος δεν έχουν το προσωπικό που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τις βλάβες που δημιουργήθηκαν.

Αυτά είναι- ενδεικτικά- κάποια από τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ - κεφαλαίου.
Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως θα συνεχίσει αυτή την πολιτική.
Ο κ. Βενιζέλος λέει πως αυτή η πολιτική είναι αναγκαία.
Ο κ. Τσίπρας την καταγγέλλει αλλά λέει πως δεν μπορεί να την αλλάξει.
Από κοντά και τα κόμματα δορυφόροι της εξουσίας (ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, «Κίνημα» Παπανδρέου), τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν πρόθυμα να στηρίξουν κάποιο από τα κυβερνητικά σχήματα που θα δημιουργηθούν την επόμενη των εκλογών· για να συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική.
Από κοντά κι η κρατικοδίαιτη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής θέλει την ψήφο του λαού για την πουλήσει στα πραγματικά αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτή την πολιτική αλλά αρνείται κάθε μορφής συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς για την ανατροπή της, απαξιώνει κάθε ανατρεπτικό στόχο στο σήμερα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για να ανατραπεί άμεσα αυτή η πολιτική! Εργάζεται για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσουν τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Αναπτύσσει κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες με στόχο πάντα την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων. Σε αυτή την βάση δημιουργήθηκε η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Επιδιώκει την διαγραφή του χρέους για να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Για να μην τρώνε τον ιδρώτα του λαού οι τοκογλύφοι.
Τώρα είναι η ώρα της Ανατροπής! Τώρα ψήφο στην εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ!
 

Μοιράσου το άρθρο!