Πολιτική

04/05/2011 - 15:03

"Αντάρτικο" πρατηριούχων-Παραβιάζουν το πλαφόν και στη Λέσβο-Απειλούν με κλείσιμο τα πρατήρια τους

Αντάρτικο...σχεδόν από όλους τους πρατηριούχους στους νομούς που επέβαλε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τις ανώτατες τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης, μια και η πλειονότητα τους συνεχίζει να πουλά ακριβότερα.Σύμφωνα με τις σημερινές τιμοληψίες του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων στις Κυκλάδες ενώ το πλαφόν είναι 1,724 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή πώλησης είναι στα 1,754 ευρώ και η ανώτατη στα 1,893 ευρώ το λίτρο.

Στην Κεφαλλονιά η ανώτατη τιμή του υπουργείου είναι 1,769 ευρώ αλλά η σημερινή μέση τιμή πώλησης είναι 1,826 ευρώ το λίτρο. Στην Κέρκυρα διαμορφώνεται μέση τιμή στα 1,778 ευρώ αν και η "οροφή" είναι 1,765 ευρώ το λίτρο. Στη Λέσβο η μέση τιμή πώλησης είναι 1,744 ευρώ και η ανώτατη τιμή του υπουργείου έχει οριστεί στα 1,722 ευρώ το λίτρο.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) σε ανακοίνωσή της χθες καλεί τους πρατηριούχους που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου επεβλήθη πλαφόν να κλείσουν τα πρατήριά τους μέχρι να ανακληθεί η απόφαση, καθώς και να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΒΕ, ήδη σχετική απόφαση για κλείσιμο των πρατηρίων τους σήμερα έχουν λάβει οι βενζινοπώλες στην Κεφαλονιά, τη Λέσβο και τη Λήμνο. Η ΟΒΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για σκόπιμη επιλεκτική και μερική εφαρμογή του νόμου και υποστηρίζει ότι διαθέτει τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία οι πρατηριούχοι έχουν αγοράσει βενζίνη από τις εταιρείες εμπορίας σε υψηλότερες τιμές από αυτές του πλαφόν. Η στάση που θα κρατήσει η ΟΒΕ θα εξετασθεί σε συνεδρίαση του Δ. Σ. που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.
πηγές: Καθημερινή/Ημερησία

Μοιράσου το άρθρο!