Πολιτική

16/05/2014 - 18:52

Απαγόρευση στάθμευσης και διέλευσης οχημάτων στην Κομνηνάκη ζήτησε ο Δήμαρχος

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στους: Γιάννη Βατό, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Ποιότητας Ζωής, Πολιτικής Προστασίας  και Υπηρεσίας Δόμησης, Στυλιανίδου Μαριάνθη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λέσβου και Αντώνη Γλεζέλλη, Ε.Δ.Ε. Εργολήπτη του έργου εργασιών πλακόστρωσης της οδού Κομνηνάκη Μυτιλήνης, το παρακάτω κατεπείγον υπηρεσιακό σημείωμα.
 
Σας έχω ενημερώσει προφορικά, επανέρχομαι και γραπτά αυθημερόν, για το ακόλουθο σημαντικής σημασίας ζήτημα:
Σήμερα το πρωί επί παρουσία των εξ ημών τρίτου, εργολήπτη του έργου πλακόστρωσης της οδού Κομνηνάκη στην Μυτιλήνη, κ. Αντώνη Γλεζέλλη, διαπιστώσαμε ότι, στην οδό Κομνηνάκη, στην οποία εκτελείται το ως άνω σημαντικότατο έργο, εξαιτίας διέλευσης και στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, όπισθεν των παραλιακών καφέ-μπαρ, αλλά και στον ανώνυμο πλακόστρωτο δημοτικό δρόμο προς το πάρκο Χατζηδήμου, ιδίως κατά τη νύχτα (εγώ ο ίδιος καταμέτρησα εχθές τη νύχτα 10 αυτοκίνητα μόνο προς το προαναφερόμενο πάρκο Χατζηδήμου) πέραν του υπόλοιπου δρόμου της Κομνηνάκη, έχουν αρχίσει να αποκολλούνται οι μικροί κυβόλιθοι, σταχτύ χρώματος, ενώ οι μεγαλύτερες πλάκες με χρώμα προς το κοκκινωπό επί του παρόντος, παραμένουν, αλλά με αβέβαιο εκτιμώ το μέλλον, εφόσον συνεχίσει η ίδια κατάσταση.
Αν συνεχιστεί λοιπόν η ίδια ανεξέλεγκτη σημερινή κυκλοφοριακή κατάσταση, θα γενικευτεί το ως άνω φαινόμενο της αποκόλλησης και θα απαιτηθούν εν νέου εργασίες επανασυγκόλησης. Ζητώ λοιπόν από την υπηρεσία να πραγματοποιήσει αυτοψία αφενός και εν συνεχεία, να υποβάλει γραπτό αίτημα προς το εξ’ ημών πρώτο κ. Γιάννη Βατό, Αντιδήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να συγκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας τυγχάνει Πρόεδρος και να ληφθεί απόφαση αυστηρής απαγόρευσης της στάθμευσης και της διέλευσης πάσης φύσεως οχημάτων και μοτοποδηλάτων και να τοποθετηθούν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες, χρείας καλούσης και σε συνεννόηση με το τμήμα Τροχαίας της Μυτιλήνης, το οποίο να αστυνομεύσει αυστηρά μέρα νύχτα τον ως άνω πλακόστρωτο δρόμο.  Αλλά και τη συνέχισή του όπου οι εργασίες συνεχίζονται με κατεύθυνση στην οδό Ίμβρου, η οποία τούτη τη στιγμή πλακοστρώνεται και θα συμβούν τα ίδια φαινόμενα. Και να ενημερωθώ σχετικά. 
 
Ο Δήμαρχος Λέσβου  
Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος
 

Μοιράσου το άρθρο!