|
Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μουτζούρη, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποίησε αυτοψία στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Μυτιλήνη, οι τρείς όψεις του οποίου – πλην της μπροστινής – φέρουν βρωμερές και υβριστικές επιγραφές ποδοσφαιρικού χαρακτήρα και διάφορα άλλα ακατανόητα γκράφιτι, σε μεγάλη έκταση, απ’ όπου και οι εικονιζόμενες φωτογραφίες.
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στο παριστάμενο Αντιδήμαρχο κ. Μουτζούρη, να αξιοποιήσει την εξειδικευμένη υπάλληλο – τεχνολόγο της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, η οποία τούτες τις μέρες, ως γνωστόν απασχολείται με τη λεύκανση του βάθρου του αγάλματος της Σαπφούς, στην ομώνυμη πλατεία της Μυτιλήνης, μόλις τελειώσει την εν λόγω εργασία της να απασχοληθεί και με την απορρύπανση παρομοίου είδους επιγραφών στο βάθρο του Αγάλματός της Ελευθερίας, με την ευγενική συνεργασία της Προϊσταμένης της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, κυρίας Δανιά. Και σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουνιαρέλλη, να καθαρισθεί το βάθρο του ως άνω Αγάλματος, και τα σκαλοπάτια, από τις ακαθαρσίες και τα αποτυπώματα των υγρών (μπύρες, αναψυκτικά κλπ.), επ’ αυτού, καθώς και η γύρω περιοχή του.
«Λυπούμαι πραγματικά, γιατί αυτά τα ανθρωποειδή που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα και να τα χαίρονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες των οποίων τα τέτοια πανάθλια συνθήματα ουδέποτε μέχρι σήμερα έχουν αποκηρύξει, τα οποία δεν και δεν είναι τα μόνα, αφού έχει γεμίσει χρόνια τώρα, ολόκληρη η πρωτεύουσα και η ύπαιθρος του νησιού μας. Παρακαλώ δε τους συνδημότες, αν υποπέσει κάποιο τέτοιο ανθρωποειδές στην αντίληψή τους να προβαίνει στις τέτοιου είδους ξεφτιλισμένες επιγραφές και τον γνωρίζουν, να μου το καταγγείλουν και εγώ θα αναλάβω προσωπικά να υποβάλω μήνυση εναντίον του. Ζητώ, τέλος, την δραστηριοποίηση της Αστυνομικής Αρχής αλλά και των ενεργών πολιτών του τόπου μας, να μας συνδράμουν, στην τεράστια προσπάθεια μας να κρατήσουμε την πόλη και το νησί μας καθαρό και να επιβάλουμε τον σεβασμό στον πολιτισμό μας, στα μνημεία μας, στις παραδόσεις μας και να θέσουμε φραγμό στο διασυρμό που υφιστάμεθα, σε ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες του νησιού μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Βουνάτσος.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Σε εξέλιξη η κατασκευή 27 παιδικών χαρών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ξεκίνησαν οι πρώτες σε πέντε χωριά
Ξεκίνησε και προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο κατασκευής 27 παιδικών χαρών στο Δήμο...
|
1 εκατ. ευρώ για δρόμους σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι – Υπογράφηκε η σύμβαση για μαζικές ασφαλτοστρώσεις
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας...
|
Νέες διαβάσεις πεζών έξω από δύο νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης μετά από αιτήματα γονέων
Δύο νέες διαβάσεις πεζών δημιουργούνται έξω από το 11ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, έπειτα από...
|
Δουδωνής για το ναυάγιο στη Χίο: «Να διερευνηθεί σε βάθος – Τα νησιά σηκώνουν τεράστιο βάρος»
Παναγιώτης Δουδωνής: «Το ναυάγιο στη Χίο είναι ένα τραγικό γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί σε...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις