Πολιτική

13/05/2022 - 13:05

Απάντηση Βέρρου σε Χήρα: κρατική παθογένεια τα πρόστιμα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου:

Αφού επέδειξε εδώ και ημέρες ιδιαίτερη σπουδή αλλά και εξειδικευμένη γνώση για τα πρόστιμα που επιβάλλει το Λιμεναρχείο σχετικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας των πολυσύχναστων παραλιών κι αφού επισκέφτηκε ως και τους αρμοδίους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, για να βεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποιο διοικητικό λάθος επί του θέματος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσής μας κ. Νικόλαος Χήρας, ξαναχτύπησε.

Εκτός από την κλασική του επίθεση στη δημοτική αρχή, τούτη τη φορά πήγε ένα βήμα παραπάνω, στοχοποιώντας μέχρι και τους υπαλλήλους! Παρά το ότι τους επισκέφτηκε αυτοπροσώπως, αποθεώνοντάς τους για την καλή τους δουλειά, τελικά αρνήθηκε –επειδή τους εμπιστεύεται- να παραλάβει το σχετικό φάκελο με όλες τις ενέργειες τις υπηρεσίας επί του θέματος, διότι έτσι κι αλλιώς, είχε μόνον έναν σκοπό.  Να χρησιμοποιήσει ακόμα και απροκάλυπτα ψεύδη, όπως ότι ο Δήμος έχασε τάχα τα δικαστήρια, για να βγει εν συνεχεία παγανιά εκφράζοντας, (ξανά και ξανά) συνολικά μία άποψη βλαπτική για το προφίλ του τουριστικού μας Δήμου.

Στα σοβαρά τώρα, για ένα ζήτημα που οι γνωρίζοντες τα στοιχειώδη από αυτοδιοίκηση, το αναγνωρίζουν ως διαχρονική κρατική παθογένεια, με σχεδόν όλους τους παραθαλάσσιους ή νησιωτικούς δήμους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν (σ.σ. όπως και ο αδελφός Δήμος Μυτιλήνης με αντίστοιχα πρόστιμα), θα ενημερώσουμε δημοσίως για τα όσα εμπεριείχε ο φάκελος της αρμόδιας υπηρεσίας που αρνήθηκε να πάρει ο κ. Χήρας:

Οι υποδομές των δύο πολυσύχναστων παραλιών καταστράφηκαν κατά την περσινή θεομηνία (σ.σ. 21/5/2021) και ο ίδιος ο Δήμος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο για τις ζημιές (31/5/2021), έχοντας στο μεταξύ χαρακτηριστεί και σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Στις 25/11/2021 ο Δήμος προέβη σε αίτηση διαγραφής του αρχικώς βεβαιωμένου προστίμου, επισημαίνοντας και το προβληματικό καθεστώς εξεύρεσης επαρκούς αριθμού ναυαγοσωστών (σ.σ. εξετάζονται πλέον στην Αθήνα), έχοντας προηγουμένως προβεί σε τρεις άγονες προκηρύξεις θέσεων, που απέδωσαν δύο από τους τρεις ζητούμενους ναυαγοσώστες. Ακόμα και έτσι όμως, ο Δήμος είχε δύο ναυαγοσώστες για δύο πολυσύχναστες παραλίες…

Οι δημότες μας τώρα, ας κρίνουν τον κ. Χήρα και τη συνολική του δημόσια παρουσία που προδικάζει ακόμα και την τύχη των δικαστικών ενεργειών της δημοτικής αρχής. Εμείς θα τον καλούσαμε, αφού κόπτεται τόσο για το κοινό καλό κι αφού έχει αποδεδειγμένα «πηγές» και καλύτερη σχέση και με τον «αστυνόμο» Λιμεναρχείο, να παρέμβει επί τόπου για να μπορούν οι ναυαγοσώστες να αποκτούν τη σχετική άδεια να ασκούν τα καθήκοντά τους στη Μυτιλήνη, όπως παλαιότερα και όχι στην Αθήνα όπως ισχύει τελευταία. Να παρέμβει με την ιδιότητα του εκπροσώπου των διωκτικών αρχών και στην ΕΝΑΚ (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία), για να διευκολυνθούν συνολικά οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες και να μην έχουμε άγονες προκηρύξεις θέσεων στις παραλίες μας. Θα το εκτιμούσαμε και εμείς και το κράτος και άλλοι παραθαλάσσιοι Δήμοι!

Η δική μας δουλειά, καθαρά αυτοδιοικητική, είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τον Δήμο μας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Προσθέσαμε τρεις νέες Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας, διεκδικούμε άλλες τόσες, έχουμε τις περισσότερες βραβευμένες ακτές στη Λέσβο και συνεχίζουμε να ασκούμε τα πραγματικά μας καθήκοντα με την πολύτιμη συμβολή των υπαλλήλων των υπηρεσιών μας. Ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη και αφήνουμε στον κ. Χήρα να εκτελεί καθήκοντα «περιπολίας» του ύψους αυτού του πήχη. Καλές βάρδιες.

Μοιράσου το άρθρο!