Πολιτική

09/01/2020 - 20:03

Απάντηση Βέρρου στον Κύτελη: δεν πρότεινα κλειστή δομή στη Μόρια

Με αφορμή την έως και εχθρική θα μπορούσε να πει κανείς ανακοίνωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, που σχολιάζει την σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στη συνάντηση στην Αθήνα για τις νέες δομές φιλοξενίας στα νησιά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου δεν πρότεινε - όπως ισχυρίζεται παραπλανητικα ο κ. Κυτελης - να δημιουργηθεί κλειστή δομή στη Μόρια. Αρνήθηκε να αντιπροτείνει λύσεις ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, υποστηριζοντας ότι οι δήμοι δεν ασκούν μεταναστευτικη πολιτική. Πρόσθεσε μάλιστα επί λεξει ότι μπορεί να υπάρξει "μία δομή στη Λέσβο, εφόσον η Μόρια ήδη υπάρχει και λειτουργεί". Εξάλλου ρωτήθηκε επί της προοπτικής δημιουργίας νέων δομών, όχι για τις υφιστάμενες. Και υπερθεματίζοντας - για όσους αρνούνται να καταλάβουν- είπε στην κυβέρνηση "αν την φτιάξετε σωστά, θα τελειώσει η ιστορία. Να κλείσουν όλες οι υπόλοιπες δομές και να βοηθήσουμε και εμείς όπου μπορούμε". 

Και είναι απορίας άξιον το γεγονός πως ο κ. Κυτελης επιπληττει τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για αυτή του την τοποθέτηση. Η οποία ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης η οποία θυμίζουμε ότι ήταν η εξής:" Δεν γίνεται δεκτή καμία νέα δομή στο Δήμο Μυτιλήνης. -Μαζική αποσυμφόρηση του νησιού μας. -Φιλοξενία μεταναστών στη Μόρια στη χωρητικότητα των 2.800 ατόμων όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί".

 Εμείς λοιπόν εμμένουμε στη πανδημη θέση που εναντιώνεται σε οποιαδήποτε νεα δομή σε όλο το νησί, ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση και είμαστε αποφασισμένοι να πορευτουμε αγωνιστικά και ενωτικα, όπως ξεκινήσαμε, αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που πραγματικά πρέπει να αποδοθούν. Έχουμε την άποψη να κλείσουν όλες οι υπόλοιπες δομές, όπως αυτή του Καρά Τεπε. Και σημειώνουμε ότι η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου αφορούσε και αφορά τη μη δημιουργία νέας δομής σε όλο το νησί. Και όχι μόνο στον δήμο μας, όπως εισηγήθηκε και ψήφισε η δημοτική αρχή της Μυτιλήνης.

Αυτή την ώρα οι πολίτες της Λέσβου δίνουν τη μάχη τους για το μεταναστευτικό. Ο Περιφερειάρχης και οι δύο Δήμαρχοι είναι η φωνή τους. Ο πιο ασφαλής τρόπος να χάσεις τη μάχη είναι να διχάσεις τους πολίτες. Εμείς αυτό αρνούμαστε να το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε. Όποιος διαλέξει αυτόν τον δρόμο, απλά θα επιβεβαιώσει τις φήμες των "εχθρών εντός των τειχών".

Μοιράσου το άρθρο!