Πολιτική

09/01/2020 - 18:42

Σ. Κύτελης: οι δημότες του Δήμου Μυτιλήνης δεν δέχονται τις υποδείξεις Βέρρου για κλειστή δομή στη Μόρια

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Β . Αιγαίου Στρατής Κύτελης μετά την συμμετοχή του στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ κατά την οποία έγιναν δεκτές και ψηφίστηκαν ομόφωνα όλες οι προτάσεις του για τα νησιά του Β. Αιγαίου που πλήττονται από το μεταναστευτικό/προσφυγικό, συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε κληθεί παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη , του Γ.Γ. Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτη, του Γ.Γ. Συντονισμού Εσωτερικών Αθανασίου Κοντογεώργη, των βουλευτών Χαράλαμπου Αθανασίου και Νότη Μηταράκη, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου καθώς και Δημάρχων των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης κατέθεσε τις θέσεις του οι οποίες είναι και θέσεις της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Επανέλαβε την ανάγκη για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού της Λέσβου, το κλείσιμο των δομών, την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας και τον έλεγχο των ΜΚΟ.

Εξέφρασε την αντίθεση του στην πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρου ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του Υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, πρότεινε να δημιουργηθεί κλειστή δομή στην Μόρια. Ο ι δημότες μας δεν θα δεχθούν παρεμβάσεις και υποδείξεις για τον Δήμο Μυτιλήνης και σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος θα ενημερώσει τους Επικεφαλής των παρατάξεων και το Δημοτικό Συμβούλιο.

----------

up date διαβάστε : Απάντηση Βέρρου στον Κύτελη: δεν πρότεινα κλειστή δομή στη Μόρια


-------

 

  • Οι πληροφορίες του Lesvosnews.net επιμένουν ότι η θέση της κλειστής δομής στη Λέσβο θα είναι στην Αντίσσα (θέση Σκαμνιούδα).  Στη Κυβέρνηση όμως έχουν θορυβηθεί από τις αντιδράσεις που εκτιμούν ότι θα συναντήσει η νέα δομή στη Λέσβο και εξετάζουν ως δεύτερο σενάριο την επέκταση της Μόριας. Προς το παρόν όμως οι πληροφορίες επιμένουν να δείχνουν Άντισσα...

Μοιράσου το άρθρο!