Πολιτική

08/09/2020 - 19:55

Απάντηση για όλα από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου στην Πρόεδρο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου είναι υποχρεωμένη να δώσει απάντηση σε όλα αυτά που αναφέρει η πλειοψηφία  στη κοινότητα ( δια της προέδρου), παρότι δεν απάντησε σε τίποτα από τα ερωτήματα που έθεσε η ΛαΣυ. Με λίγα λόγια  "άλλα λόγια να αγαπιόμαστι" ενώ  είχε όπως λέει η ίδια (άπλετο χρόνο;)

Συγκεκριμένα

Α) Για το νερό  και τους αγροτικούς δρόμους είναι γνωστό σε όλους τους Αγιασώτες ότι  επί των ημερών μας  στα δυο παραπάνω ζητήματα δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα. Το αγροτικό δίκτυο  επισκευάσθηκε  και επεκτάθηκε για εκατοντάδες χιλιόμετρα το οποίο παραμένει έτσι από τότε μη έχοντας πέσει  ούτε μια φτυαριά χώμα. Μια ερώτηση σε ένα αγρότη θα σας πείσει για αυτό. Όσον αφορά το νερό  έγιναν οι απαραίτητες μελέτες και η ανακατασκευή των δικτύων (Μπουτζαλιά , Μαυριώτη , Κεραμίδα, Απέσος, Σκαλούδια) εκτός της κάτω ζώνης και του βιολογικού που δεν προλάβαμε να εκτελέσουμε λόγω Καλλικράτη. Τα έργα που γίνονται στη περιοχή της Καριάς είναι με δική μας μελέτη που ευτυχώς βρήκατε έτοιμη, γιατί δεν είστε ικανοί ούτε "σοκάκι  να υδροδοτήσετε". Οι χειρισμοί σας  πρόσφατα στη βλάβη που υπήρχε στο  δίκτυο το αποδεικνύουν περίτρανα ενώ κινδύνευσε και η υγεία των χωριανών μας. Μην κορδώνεστε λοιπόν ότι κάνετε έργο γιατί όπως λέει και ο λαός (τρώτι απί τα έτοιμα.) Αναφέρεστε σε ειδικό συνεργάτη που είχαμε προσλάβει στην ύδρευση  και μάλιστα ότι αμειβόταν πλουσιοπάροχα. Θέλουμε όνομα, αμοιβές και ότι στοιχείο έχετε. Σας προκαλούμε.  Αν δεν το κάνετε είστε κοινοί λασπολόγοι.       

Β) Για τη βοήθεια στο σπίτι αναφέρετε χρέος  επί των ημερών μας 120.000 ευρώ. Καταθέστε άμεσα  ότι αποδείξεις έχετε γι αυτά καθώς και έγγραφα που δείχνουν ότι εκκρεμεί ακόμα . Ξέρετε ότι η λάσπη πολλές φορές γυρίζει πίσω  και κάποτε έχει και ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. 

Γ) Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παροχή βοήθειας από την κοινότητα, για τις ιδιαίτερες φετινές δυσκολίες λειτουργίας των σχολείων δεν βγάλατε τσιμουδιά. Οι τουαλέτες του δημοτικού σχολείου είναι σε άθλια κατάσταση πράγμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους  υγείας. Το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο συμβούλιο. Σας καλούμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υγεία των μαθητών.  

Δ)Για τον καστανιώνα όλη η Λέσβος και όχι μόνο γνωρίζει πως επί των ημερών μας  αναδείχτηκε ως τόπος προορισμού και επίσκεψης  των σχολείων της Λέσβου , των περιηγητών των περιβαλλοντολογικών συλλόγων και καθιερώθηκε η γιορτή του κάστανου. Έγινε ειδική μελέτη για το έλκος του καστανιώνα και μεγάλος αγώνας επί χρόνια για τον εμβολιασμό του. Καταφέραμε μετά από χρόνια  με την συμβολή ειδικών επιστημόνων (Διαμαντής ΕΘΙΑΓΕ, )και με την πίεση του κόσμου να αναγκάσουμε την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τον εμβολιασμό. Δεν μας χαρίστηκε κανένας. Εμείς το παλέψαμε  εμείς το απαιτήσαμε εμείς το καταφέραμε. Μην λιβανίζετε λοιπόν τα "πολιτικά αφεντικά σας" γιατί αυτά που λέτε μόνο γέλιο  προκαλούν.  

Ε)Για το πολυδύναμο κατ' όνομα ιατρείο, πριν δυο μήνες συστήθηκε επιτροπή από συμβούλους και  εκπροσώπους  φορέων του χωριού που θα έκαναν άμεσα επαφές με Δήμο, Περιφέρεια, βουλευτές για το ζήτημα αυτό. Ουδέποτε ενεργοποιήθηκε αντ' αυτού είδαμε τη πρόεδρο σε φωτογραφία με τον περιφερειάρχη και διαβάσαμε τις εκ των "προτέρων ευχαριστίες" για το ενδιαφέρον του κ. Μουτζούρη χωρίς ο ίδιος να παίρνει καμιά δέσμευση. Η αλήθεια είναι ότι το χωριό έχει μείνει αθωράκιστο υγειονομικά χωρίς καμιά εφημερία χωρίς μόνιμους γιατρούς. Πάντως υπάρχει μια θετική εξέλιξη στον εξοπλισμό του πολυδύναμου. Μόνο που αντί να στείλουν κλίβανό αποστείρωσης  που είχε ζητηθεί  έστειλαν καταψύκτη.

Τώρα μπορεί αντί για μόνιμους  γιατρούς να στείλουν μόνιμους ψυκτικούς. Σταματήστε να ευτελίζετε το αξίωμα σας και εφαρμόστε τις αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου που έχουν και τη δική σας θετική ψήφο.

Ζ)Για τα συνθήματα. Όσο τα ΜΜΕ ενημερώνουν μονόπλευρα και πνίγουν τις φωνές που ξεσκεπάζουν τα κακώς κείμενα  τα συνθήματα θα υπάρχουν και θα γράφονται. Όσον αφορά την αλλοίωση του παραδοσιακού χαρακτήρα του χωριού αυτά που γράψαμε αφορούν και εσάς και κάνετε πως δε καταλαβαίνεται. Γεμίσατε τη κεντρική πλατεία του χωριού με ακαλαίσθητες ομπρέλες  που διαφημίζονται παγωτά και καφέδες. Αιδώς  Αργείοι.

Η)Μας λέτε ότι κρυβόμαστε. Βέβαια εσείς εξαντλείται τις δραστηριότητες σας στο χώρο της αγοράς "σερβίροντας υποσχέσεις και κούφια λόγια" . Εμείς προτιμάμε την άμεση επαφή με τον κόσμο του χωριού τόσο στην αγορά όσο και στις συνοικίες και τα σοκάκια της Αγιάσου. Άμεση επαφή με τον κόσμο της εργατιάς να δούμε και να ακούσουμε τα προβλήματα τους. Εξάλλου αν ρίξει κανείς  μια ματιά στα θέματα που βάζετε στο συμβούλιο που είναι όλα μικροζητήματα της καθημερινής ζωής (αλλαγή λαμπτήρων, ρύθμιση κυκλοφορίας ) καταλαβαίνει πως δεν έχετε σχέδιο και όραμα για το χωριό. Μπροστά σας  βρίσκονται τα μεγάλα προβλήματα ( υγείας, παιδείας , ανεργίας το μοίρασμα πλέον όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας με μεροκάματα των 17 ευρώ προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις πρωτοφανείς χαμηλές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα κ.α. ) και κάνετε πως δεν βλέπετε .

Τέλος αυθαίρετα και παράνομα αναβάλατε το τελευταίο συμβούλιο με δική σας πρωτοβουλία επικαλούμενη τη διπλή σας ιδιότητα. Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;  Από που αντλείται αυτή τη θρασύτητα για να είστε έκνομη; Εφτά σύμβουλοι και η γραμματέας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν μπορούν να συνεδριάσουν σε μια αίθουσα 120τ.μέτρων;

Ένα μεγάλο αριθμό αποφάσεων του κοινοτικού συμβουλίου εξακολουθείτε να μην τις υλοποιείτε γι αυτό από το επόμενο κοινοτικό συμβούλιο απαιτούμε να γίνετε ηχογράφηση των τοποθετήσεων και των αποφάσεων που παίρνονται έτσι ώστε να υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία για το τι λέμε και τι κάνετε. Εμείς σαν παράταξη είμαστε εδώ τόσο για θετικές παρεμβάσεις όσο και για να αγωνιστούμε για την επίλυση προβλημάτων των χωριανών μας τιμώντας την ψήφο τους.

Τα καλυμμένα στόματα δυναμώνουν τη φωνή τους και καλούν κάθε δημότη να συμπαραταχθεί μαζί μας για να "ανασάνει η ζωή  μας".                     

   

Μοιράσου το άρθρο!