Πολιτική

24/01/2011 - 23:35

Απάντηση... λαϊκισμού από το Β.Κοντάρα για την εκχώρηση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Λέσβου σε ιδιώτες

Διαβάστε την απάντηση του Β. Κοντάρα Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για το τρόπο μισθοδοσία των εκπαιδευτικών της Λέσβου: 47461081-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΝΤΑΡΑ

Ο κος Κοντάρας εκτός από το να λαϊκίζει δεν απάντα στην ουσία. Απαντήστε κυριε Κοντάρα στα ερωτήματα που σας θέτουν οι εκπαιδευτικοί της Λέσβου   :

1. (παράγραφος 3)Το λογισμικό που διαθέτει η Δι.Δ.Ε Λέσβου είναι διαφορετικό από αυτό που διαθέτουν οι άλλες ΔΙ.Δ.Ε ; Γιατί άλλες ΔΙ.Δ.Ε δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα; Δεν δεχόμαστε ότι όλες οι ΔΙ.Δ.Ε έχουν το λογισμικό που πληρώθηκε από εκπαιδευτικούς.

2.  (παράγραφος 4) Με κάποιους διευθυντές σχολείων που ήρθαμε σε επαφή μας δήλωσαν ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση από πλευράς κου Κοντάρα τον Νοέμβριο για το ζήτημα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 3. (παράγραφος 5) Ο Κος Κοντάρας αναφέρει ότι το το ΥΠΔΒΜΘ  και πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση Διοικητικών και οικονομικών θεμάτων γνώριζε τις ελλείψεις και το πρόβλημα της ΔΙ.Δ.Ε Λέσβου. Αν ισχύει αυτό τότε βρισκόμαστε ενώπιον μιας τρομακτικής εικόνας του Υπουργείου όπου από τη μια διακηρύττει για το ψηφιακό σχολείο, το ψηφιακό βιβλίο κλπ και από την άλλη αδιαφορεί για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί να προμηθευτεί ένα πρόγραμμα που διαθέτει ένας ιδιώτης. 4. (παράγραφος 6) Αναρωτηθήκατε Κε Κοντάρα μήπως η όλη φασαρία δεν γίνεται για τα 1,70 ευρώ αλλά για τη διαδικασία και τον τρόπο που έγινε ; Αν κάποιος για παράδειγμα φιλόλογος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο μάθημα των αρχαίων θα πρέπει να προσλάβει έναν ιδιώτη να κάνει το μάθημα και να πληρώνουν, έστω ένα συμβολικό ποσό, τα παιδιά ; Αν το ΥΠΔΒΜΘ δεν είναι σε θέση να παρέχει τα αυτονόητα σε "αυτούς που μόχθησαν και μοχθούν για την εκπαίδευση και που τον τελευταίο καιρό πλήττονται από παντού" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  ο Κος Κοντάρας, την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικές δαπάνες και έρευνες της κοινής γνώμης, γίνονται φανερές οι διαθέσεις και οι  προτεραιότητες του Υπουργείου .

Μοιράσου το άρθρο!