Πολιτική

15/01/2020 - 17:10

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την επανίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση για ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη.

«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί. Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες "λιάζονται" πριν "εξαφανιστούν". Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων» τονίζει ο κ. Πέτσας.


«Αντίθετα» καταλήγει, «η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».

Μοιράσου το άρθρο!