Πολιτική

24/08/2012 - 13:20

Απάντηση στη Ταξιαρχούλα Πνακά...με άλλοθι 90 ιδιοκτήτες

Απάντηση στη Ταξιαρχούλα Πνακά...με άλλοθι 90 ιδιοκτήτες

style="text-align: justify; ">Μετά το δημοσίευμα της Δημοτικής Συμβούλου  κας Ταξιαρχούλας Πνακά που αναφέρεται στο υπό τσιμεντόστρωση δρόμο στον Κάμπο Άντισσας, υποχρεούμαι να σας αποστείλω για δημοσίευση την πλήρη απάντηση που απέστειλα στην ίδια την 10/8/2012, ύστερα από σχετική ερώτηση που υπέβαλλε σε εμένα, με την ιδιότητα μου ως Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ερεσσού-Αντίσσης.
Εκτενέστερη αναφορά για το ίδιο θέμα θα γίνει από το θιγόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, στην προσεχή συνεδρίαση του σώματος.
 
 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ

 

Αξιότιμε κα Σύμβουλε,
 
                                Σε απάντηση  σχετικής ερώτησης που μου υποβάλλατε στις 12-7-2012 σημειώνω τα πιο κάτω:
 
1. Ο υπό τσιμεντόστρωση δρόμος των 400 (τετρακοσίων) μέτρων επί συνόλου 800 (οκτακοσίων) μέτρων της σχετικής μελέτης, είναι ο μοναδικός που οδηγεί στη θαυμάσια παραλία του Κάμπου μήκους 2.000 μέτρων, αφού ο υφιστάμενος σήμερα τσιμεντοστρωμένος «δρόμος» που οδηγεί από άλλο σημείο στην ίδια παραλία είναι η κοίτη του ποταμού που τους χειμερινούς μήνες με τις βροχοπτώσεις είναι απροσπέλαστη, ενώ συχνά παρεμβαίνει τόσο ο Δήμος όσο και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάμπου Άντισσας προκειμένου να αποκαταστήσει τη βατότητα στους πεζούς και τα οχήματα στους καλοκαιρινούς μήνες που ακολουθούν. Ο αναφερόμενος δρόμος είχε ενταχθεί για τσιμεντόστρωση στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερεσσού-Αντίσσης επί Δημαρχίας κ.Καρδαρά που όμως απεντάχθηκε τον Αύγουστο του 2010 με την κατάργηση του προγράμματος  «ΘΗΣΕΑΣ».
Η αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι αυταπόδεικτη αφού εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των κατοίκων και παραθεριστών του Κάμπου καθώς και τις εκατοντάδες των επισκεπτών της παραλίας τους θερινούς μήνες.
2.Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τα αντισταθμιστικά τέλη που καταβάλλει η ΔΕΗ-για τις δεκαπέντε (15) ανεμογεννήτριες που λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τον Κάμπο.
3. Δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο αφού είναι υφιστάμενος αγροτικός δρόμος, ενώ δεν υπάρχει ούτε απαιτείται τοπογραφική αποτύπωση για τους ίδιους λόγους.
4. Όσο αφορά στα ονοματεπώνυμα των παρόδιων ιδιοκτητών  φοβούμενος τυχόν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων με την ανακοίνωση τους και μη γνωρίζοντας εξάλλου το σύνολο αυτών, θα περιοριστώ στην αναφορά ενός μόνου εξ’ αυτών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Κορδώνη στα πλαίσια της διαφάνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει τα πολιτικά πρόσωπα. 
Εάν παρόλα αυτά ενδιαφέρεστε να πληροφορηθείτε το σύνολο των ονομάτων των ιδιοκτητών των ενενήντα (90) σύμφωνα με την απογραφή του 2011 μονίμων και παραθεριστικών κατοικιών του Κάμπου, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου    του Πολιτιστικού  Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάμπου Άντισσας έχει στην κατοχή του πλήρη κατάλογο των εκατόν πενήντα μελών που είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι, ημεδαποί και αλλοδαποί.
                                  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                            ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΣΣΟΥ-ΑΝΤΙΣΣΗΣ
 
                              ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!