Πολιτική

29/07/2011 - 10:53

Απάντηση Τεντόμα σε Γιακαλή για το ΕΣΠΑ

Ο επικεφαλής της παράταξής «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Βασίλης Τεντόμας, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Γιακαλή σχετικά με το ΕΣΠΑ δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Γιακαλής στις διάφορες δηλώσεις του, ως απάντηση στα θέματα που θέσαμε με επιστολή μας (καθώς και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) σχετικά με τη περαιτέρω πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ θεωρεί τη μείωση σε απόλυτους αριθμούς του προγράμματος Βορείου Αιγαίου σαν κάτι συνηθισμένο, σαν μία «τεχνική αλλαγή», «είχε συμβεί και το 2006» είπε.

Επίσης δεν απαντά (μάλλον το ξεχνά ηθελημένα)  στη πρόσθετη απώλεια των 60 εκ. € του εξαγγελθέντος από τα κυβερνητικά χείλη πριν ένα χρόνο ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη περιφέρειά μας.

Δεν απαντά στην ανάγκη ουσιαστικής αναθεώρησης του ΕΣΠΑ στη βάση των νέων δεδομένων που ισχύουν στη χώρα μας σε συνθήκες μνημονίου, μεσοπρόθεσμου κλπ.

Δεν απαντά επομένως στην ουσία της τοποθέτησης μας, αλλά δίνοντας αστεία μαθήματα καλύτερης …..γνώσης του προγράμματος, αποφεύγει να πάρει θέση στο ζήτημα.

Έτσι η απάντηση του κ. Γιακαλή στην καλόπιστη και με ουσιαστικές προτάσεις παρέμβασή μας καθώς και αναφορά του σε (κατά ευγενική του παραχώρηση;) ενημέρωση του περιφ. συμβουλίου για το ΕΣΠΑ κατόπιν εορτής θυμίζει πιο πολύ απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου παρά εκλεγμένου αυτοδιοικητικού της περιφέρειας.

Κύριε Γιακαλή, θεωρείτε ότι με τέτοια τακτική θα δούμε ποτέ «Ισχυρό» Βόρειο Αιγαίο»

Μοιράσου το άρθρο!