Πολιτική

23/01/2012 - 17:01

Απάντηση της Περιφέρειας στην ερώτηση για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: η Λέσβος και το Β. Αιγαίο δεν είναι Κέρκυρα

yle="text-align:justify;">Σχετικά με την ερώτηση της παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας», για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Βορείου Αιγαίου, αντιπαραβάλλοντάς το με το αντίστοιχο της Κέρκυρας και προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στον Τύπο και κατ΄ επέκταση στους πολίτες, οφείλουμε να σημειώσουμε το εξής:

 

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, έχει εγκριθεί από τα Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από τις 03.08.2010 και είναι ύψους 63 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κέρκυρας εγκρίθηκε στις 20.01.2012.

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε σαν Περιφερειακή Αρχή πήραμε πρωτοβουλίες για την άμεση ενεργοποίηση του (με την εγγραφή χρημάτων στη σχετική ΣΑΕ) πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από το αρμόδιο Υπουργείο δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. 

Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι το αν εγκρίθηκε το πρόγραμμα, αλλά το αν πιστώθηκαν τα χρήματα και αν εκδόθηκε σχετική πρόσκληση προς τους δικαιούχους  για την έναρξη υλοποίησής του. Ως εκ τούτου θεωρούμε το λιγότερο «ατυχή» τη σύγκριση που επιχειρείται του δικού μας Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με το αντίστοιχο της Κέρκυρας, δεδομένου ότι και σε αυτό το πρόγραμμα δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!