Πολιτική

29/09/2010 - 22:43

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 7 Οκτωβρίου-Ενδεχόμενη αποχή από τις εκλογές

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά στις 7 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στους δήμους απαντά με εξώδικο στην κυβέρνηση που «δεν δέχεται να ακούσει τα αιτήματά τους» και που «έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ απειλεί από τις εκλογικές διαδικασίες των περιφερειακών εκλογών «εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν τους καταβάλει πρώτα, το εκλογικό επίδομα που τους είχε υποσχεθεί».

Τα αιτήματα της ΠΟΕ–ΟΤΑ είναι:

1. Υπογραφή ΣΣΕ για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.

5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης ιδιαίτερα στο τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών - θεσμικών αιτημάτων.

8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνει ότι δεν έχει προβλεφθεί εκ νέου παράταση της προθεσμίας που αφορά την προσαρμογή, συγχώνευση κλπ, των υφιστάμενων δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων του π.δ. 410/1995 στις διατάξεις του ΚΔΚ και ισχύει η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί μέχρι τις 31/12/2010.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι «στις διατάξεις του νόμου για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - πρόγραμμα Καλλικράτης», δεν έχει προβλεφθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας προσαρμογής, δεδομένου ότι με τη θέσπιση διαδοχικών παρατάσεων, από το 2007 έως το τέλος του 2010, έχει διαμορφωθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, προκειμένου να σχεδιάσουν και να αναμορφώσουν την επιχειρηματική τους δράση».

Τέλος, ζητά από τις Περιφέρειες να ενημερώσουν άμεσα τους ΟΤΑ, επισημαίνοντάς τους ότι οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει, έως το τέλος του 2010, όλες τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις του ΚΔΚ διαδικασίες μετατροπής και προσαρμογής των υφιστάμενων επιχειρήσεών τους, καθώς από 1.1.2011 τίθενται σε ισχύ οι σχετικές με τις επιχειρήσεις των δήμων διατάξεις του ν. 3852/2010.

Ναυτεμπορική-Νewsit

Μοιράσου το άρθρο!