Πολιτική

18/07/2023 - 14:37

Από Σκαλοχώρι προς Αρχαία Άντισσα

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του έργου Συντήρησης Οδού Πρόσβασης από Σκαλοχώρι προς Αρχαία Άντισσα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα 18.07.2023 με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, την Προγραμματική Σύμβαση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΣΣΑ» προϋπολογισμού 1.550.000,00 €.  Παρόντες ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Ελευθερίου,  η Πρόεδρος Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαιάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου Αδάμ Καρέκος, μετά από πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 5.100 μέτρων, ο οποίος θα διευκολύνει την προσέγγιση των τοπικών κτηνοτρόφων, των αγροτών και τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Άντισσας.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Είναι ένα έργο που από την πρώτη στιγμή μας έθεσαν οι άνθρωποι του Σκαλοχωρίου που ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και με το ενδιαφέρον του κ. Βαλσαμίδη και  ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε και να το παραδώσουμε την τοπική κοινωνία. Είναι ένα έργο αναπτυξιακό που θα βοηθήσει πολυπλεύρως την περιοχή» .

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε:

«Με ικανοποίηση υπογράψαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη την Προγραμματική σύμβαση για ένα πολύ σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Άντισσας.  Τον ευχαριστώ και προσωπικά για την συνεργασία που έχουμε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Η Πρόεδρος Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαϊάκη δήλωσε:

« Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ώθηση στην περιοχή και στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες της Αρχαίας Άντισσας και θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά  τον Περιφερειάρχη αλλά και τον Δήμαρχο για την σημερινή εξέλιξη».

Μοιράσου το άρθρο!