Πολιτική

13/03/2012 - 13:05

Αποφάσεις Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου

yle="text-align:justify;">Συνεδρίασε την Δευτέρα 12-3-2012 στα Κεραμειά το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου παρουσία των Αντιδημάρχων Λέσβου κ.κ   Ι.Τσακίρη  και Η. Κουνιαρέλλη καθώς  και Πρόεδρων και Συμβούλων των Κοινοτήτων της Λέσβου όπου  μετά από γόνιμο διάλογο αποφασίστηκαν τα εξής:

Όπως υποβληθεί αίτημα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του σώματος με ένα και μοναδικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της Λέσβου.

Να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Λέσβο σε περίπτωση που κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Καλλικράτης 2) χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία νέων Δήμων στο νησί.

Να δηλώσουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας  σε κάθε ενέργεια που θα επιφέρει αύξηση των τελών ύδρευσης δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συντοπιτών μας , ενάντια στη συρρίκνωση υπηρεσιών της Λεσβιακής υπαίθρου.

Να γίνει διανομή, σε απόρους συμπολίτες μας, των ενδυμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις αποθήκες της Ε.Α.Σ Λέσβου στην οδό Αλκαίου από τις υπεύθυνες κοινωνικής πολιτικής του Δικτύου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και το Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου την Παρασκευή 16-3-2012 και ώρα 17:00 και το Σαββάτο 17-3-2012 και ώρα 10.00 το πρωί.

Τέλος το Δίκτυο, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του πολυτιμότερου λεσβιακού προϊόντος,  ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι έχει έρθει σε επαφή με Δήμους της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, που μετέχουν σε πρόγραμμα διάθεσης αγροτικών προϊόντων  και υπάρχει ζήτηση τυποποιημένου λεσβιακού ελαιολάδου. Στην επίσημη σελίδα του Δικτύου στο facebook θα αναρτηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες των προαναφερομένων Δήμων  και για διευκρινήσεις  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους συντονιστές του Δικτύου στα τηλέφωνα 2251051433 ή 6944260069. Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω Δήμοι κάνουν αποδεκτά ποιοτικά προϊόντα και μόνο με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία περί διάθεσης αγροτικών προϊόντων (δελτία αποστολής , τιμολόγια κτλ).

                                                                                                                                              Για το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου   Προκόπης Σινάνης

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Μοιράσου το άρθρο!