Πολιτική

30/04/2020 - 21:11

Αποφάσεις για την ανακούφιση των επαγγελματιών της εστίασης θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης - Συνάντηση με το Σύλλογο "Ασπίδα"

 Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μυτιλήνης υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, με αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Καφενείων, Κέντρων Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Γιαννάκα Νίκο και το μέλος του Δ.Σ., Στρατή Αλμπάνη. 

Στην σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος από την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Παναγιώτης Κατσαβέλλης και Ποιότητας Ζωής, Κώστας Κουνέλλης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Παπαδόπουλος. 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης της Μυτιλήνης ενόψει της έναρξης λειτουργίας τους, υπό το πρίσμα των νέων αυστηρών κανόνων που θεσπίστηκαν από την Πολιτεία για την αποφυγή συγχρωτισμού. 

Ο Δήμος Μυτιλήνης δια του Δημάρχου του, εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλληλεγγύη και την κατανόηση του για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος της εστίασης, ειδικά στον Δήμο Μυτιλήνης, δηλώνοντας παράλληλα την απόφαση του να συνεισφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην λήψη κάθε αναγκαίας απόφασης που θα συνέβαλε στην εξομάλυνση των προβλημάτων αυτών. 

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα ειδικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων εστίασης προς τον Δήμο και πώς μπορούν αυτές να τύχουν της καλύτερης αντιμετώπισης, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούνται πλέον να λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης με την έναρξη της λειτουργίας τους. 

Υπήρξε σύγκλιση απόψεων, με το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΣΠΙΔΑΣ» να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης για την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα τους. 

Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμος Μυτιλήνης, μετά από σχετική επεξεργασία που θα γίνει από τις υπηρεσίες του, επιφυλάχθηκε στο αμέσως προσεχές διάστημα να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οικονομικού χαρακτήρα για την ανακούφιση των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης στον Δήμο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!