Skip to main content
|

Αποκαλυπτική απάντηση Ελ. Κουντουρά στο Γ. Πάλλη: στο φάκελο της πρώην Αντινομάρχη Λέσβου δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Λέξεις Κλειδιά :
Μαρία Τσουβελεκάκη

Σημαντικό πολιτικό ζήτημα προέκυψε με αφορμή την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη σχετικά με το ότι ουδέποτε ελέγχθηκε πειθαρχικά υπάλληλος του Υπουργείου Τουρισμού η οποία «ως Αντινομάρχης πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας της (…) με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον και συγκεκριμένα στο σύζυγο της παράνομο περιουσιακό όφελος…».

Κι αυτό αν και εναντίον της παραπάνω η οποία ας σημειωθεί ότι είναι γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ασκήθηκε ποινική δίωξη από το 2009, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό με την υπ’ αριθμ. 495/2013 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης καθώς και σε δεύτερο βαθμό με την 121/2016 Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου».
 
Παρά τα παραπάνω όμως όπως η κ. Κουντουρά σημειώνει στην απάντηση της στον κ. Πάλλη «στον ατομικό φάκελο – προσωπικό μητρώο της υπαλλήλου (…) δεν φαίνεται καταχωρημένη καμία ανακοίνωση από αρμόδιο Εισαγγελέα σε προϊσταμένη αρχή της υπαλλήλου ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατ’ αυτής ή ανακοίνωση από γραμματέα Δικαστηρίου εκδιδομένης σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας, καταδικαστικής ή αθωωτικής απόφασης κατά της υπαλλήλου». 
 
Κι αυτό παρά του ότι σύμφωνα με το άρθρο 114 παράγραφος 6 του Ν. 3528/2007: «Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει υποχρέωση να ανακοινώνει αμέσως στην προϊσταμένη αρχή του υπαλλήλου κάθε ποινική δίωξη που ασκείται κατ αυτού. Ο Γραμματέας του Δικαστηρίου ή του δικαστικού συμβουλίου υποχρεούται να ανακοινώνει αμέσως στην ίδια αρχή τα παραπεμπτικά ή απαλλακτικά βουλεύματα σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας καθώς και τις εκδιδόμενες σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας, καταδικαστικές ή αθωωτικές αποφάσεις κατά του υπαλλήλου… Με την επιφύλαξη των καταδικαστικών αποφάσεων όπου η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης είναι υποχρεωτική, τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα οφείλουν εντός είκοσι (20) ημερών μετά την ως άνω ενημέρωση τους να αποφαίνονται αιτιολογημένα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του υπαλλήλου» τονίζει η κ. Υπουργός αποκαλύπτοντας ότι από το 2009 από τις δικαστικές αρχές στη Λέσβο δεν είχε κινηθεί η επίσημη διαδικασία ενημέρωσης της υπηρεσίας της υπαλλήλου που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει σε δεύτερο βαθμό αποδεχθεί ότι παρέβη το καθήκον της.
 
Η κ. Κουντουρά κάνει γνωστό ότι ήδη ζητήθηκαν από το ποινικό τμήμα του Εφετείου βορείου Αιγαίου οι παραπάνω αποφάσεις οι οποίες και απεστάλησαν.
 
Σε δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Πάλλης τόνισε ότι «η υπόθεση αυτή δεν έχει τελειώσει. Αποτελεί ευθύνη όλων να συνεχιστεί η διερεύνηση της ιδιαίτερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το από ποιους, γιατί και πώς αποκρύφτηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες διοικητικού – πειθαρχικού ελέγχου της οι καταδικαστικές αποφάσεις περί παράβασης καθήκοντος της Αντινομάρχη. Γιατί ενώ έχει καταδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία της σε δημόσιο αξίωμα, εξακολουθεί να υπηρετεί στην περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού Βορείου Αιγαίου.».
 
 
Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία