Πολιτική

04/02/2013 - 14:10

Αποκατάσταση νομιμότητας και ... ευχές Δημάρχου για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος Lesvosnews

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, σε μαραθώνια συνεδρίαση του χθες Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, μέχρι περασμένα μεσάνυχτα, επιτέλους, αποκατέστησε τη νομιμότητα, η οποία είχε κλονισθεί ισχυρότατα εδώ και ένα μήνα, εκλέγοντας Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, κατ’ εφαρμογήν της υπ’ αριθμ. 3326/285/22-1-2013, απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που έκανε αποδεκτή την σχετική περί τούτου ένστασή μου.

Δεν είναι ώρα να επιχαίρει κανείς για την θετική αυτή εξέλιξη, γιατί  η σημειωθείσα επι ένα μήνα καθυστέρηση στην λειτουργία του Δήμου, όξυνε πέραν των δίμηνων περίπου απεργιών των υπαλλήλων μας, τα συσσωρευμένα προβλήματα στο Δήμο Λέσβου, κυρίως από το παρελθόν, αφενός, και εξαιτίας του Καλλικράτη – Κακοκράτη αφετέρου, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή επί μια διετία, τα οποία εξακολουθούν να είναι δυσβάσταχτα, ιδίως σε ο,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της σκληρής καθημερινότητας και την υλοποίηση των εντεταγμένων έργων στο Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (τέταρτη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ή άλλης κατηγορίας, τα οποία «τρέχουμε» κυριολεκτικά, πάση δυνάμει, ώστε να μη προκύψει κανένας κίνδυνος. Επιπρόσθετα δε, αυτά τα οποία ανέκυψαν από τη θεομηνία του Δεκεμβρίου του 2012, λαμβανομένου υπόψιν ότι η ελαιοκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και οι κτηνοτρόφοι μας δυσκολεύονται και αυτοί σημαντικά.

Εύχομαι, το δηλωθέν πνεύμα σύμπνοιας στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, για μια παραγωγική και λειτουργική νέα περίοδο για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αλλάξει η μέχρι τώρα εικόνα του, να γίνει πραγματικότητα, χάριν των συμφερόντων του τόπου και των συνδημοτών μας.

Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εμπράκτως, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Τέλος, είμαι βέβαιος, με δεδομένο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι εργαστήκαμε και συνεχίζουμε και ως πολιτική ηγεσία και ως υπηρεσίες του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή, ότι η νέα διετία, μετά το ξεπέρασμα αρκετών εμποδίων, θα είναι καρποφόρα και για τον αυτοδιοικητικό θεσμό και για τους συμπατριώτες μας».  

Μοιράσου το άρθρο!