Πολιτική

29/05/2014 - 17:32

Απονομή βραβείων σε μαθητές από τον Δήμαρχο Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
O Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρέστη την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην εκδήλωση Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων, που οργάνωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, δια μέσου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βουνάτσος, απένειμε βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στους δυο διαγωνισμούς με θέμα: «Υγρότοποι του νησιού μας» & «Ανακυκλώνουμε …να σώσουμε τη γη μας».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τα σχολεία που έλαβαν μέρος στην ως άνω τριήμερη εκδήλωση, τους διακριθέντες και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, τις οικογένειές τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους. Τόνισε ότι προτεραιότητα του Δήμου Λέσβου, που υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό τώρα, για πρώτη φορά, με την εγκαθίδρυση συστήματος συλλογής και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών με τον εφοδιασμό του Δήμου με 1.100 κάδους ανακυκλώσιμων υλικών, που σύντομα θα τοποθετηθούν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες και πολυσύχναστες παραλίες εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, καθώς και σε σχολεία και την παραλαβή ειδικού φορτηγού αυτοκινήτου συλλογής αυτών των υλικών, με δαπάνη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του όγκου των σκουπιδιών, που μεταφέρονται στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. 
Τέλος, ο κ. Βουνάτσος, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης από τους δημότες της σημαντικής αυτής προσπάθειας, που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, η ανακύκλωση οφείλει να γίνει τρόπος ζωής για ένα καλύτερο αύριο.
                           
 
 

Μοιράσου το άρθρο!