Πολιτική

12/08/2022 - 20:51

Απορρημένος μαυροπελαργός στη Βάστρια (φωτο)

Μια διαφορετική παρέμβαση από τον Χρήστο Τσιβγούλη ( Πρόεδρος της Κώμης / μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας Λέσβου για το μεταναστευτικό):

Κύριε ,

Μηταράκη και κύριε Κύτελη αναγνωρίζετε το πτηνό της φωτογραφίας;

Λέγεται μαυροπελαργός και είναι δυσεύρετος μοναχικός και προστατευόμενος.

6-7 ζευγάρια φωλιάζουν στη νησιωτική Μεσόγειο. Όλα στη Λέσβο.

Ένα από αυτά στη Βάστρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η περιοχή είναι Καταφύγιο Άγριας Ζωής και Ευρωπαϊκή Ειδική Ζώνη Προστασίας του δικτύου Natura 2000. Τον μαυροπελαργό της φωτογραφίας τον συνάντησα στο, μέχρι πρόσφατα ανέγγιχτο, δάσος της Βάστριας προχθές.

Κοιτούσε απορημένος τα κατορθώματα σας.

Κοιτούσε το φαραωνικό σε μεγέθους έργο που κατασκευάζετε εκεί , την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στο νησί μας. Εντάξει ο κύριος Μηταράκης προφανώς δεν πονάει τον τόπο μας.

Εσάς κύριε Κύτελη που προσφύγατε στο ΣΤΕ για να προστατεύσετε το δασικό οικοσύστημα του Καρά Τεπέ ζητώντας την ακύρωση της εκεί δομής, το προστατευόμενο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, δασικό οικοσύστημα της Βάστριας δεν σας συγκινεί; Ψιλά γράμματα κύριε Δήμαρχε;

Τον κίνδυνο να χαθούν περιουσίες η και ανθρώπινες ζωές λόγω της δημιουργίας της δομής σε χώρο βρισκόμενο στη καρδιά του δάσους, που εσείς προτείνατε, κατά δήλωση του Πρωθυπουργού, και στη συνέχεια υποστηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις, τον αντιλαμβάνεστε;

Κύριε Δήμαρχε. Δεν θα γραφτείτε στη Λεσβιακή ιστορία επειδή επί των ημερών σας εκτοξεύτηκε ο τουρισμός του νησιού μας η έστω επειδή επιτέλους φτιάχτηκε ένα νέο κολυμβητήριο.

Αυτά δυστυχώς για μας δεν θα συμβούν σύντομα.

Για την Λέσβο θα είστε ο Δήμαρχος της Βάστριας και των συνεπειών της.

Μοιράσου το άρθρο!