Πολιτική

09/07/2019 - 19:52

Απρόβλεπτη εξέλιξη - Αδιέξοδο στο διαμοιρασμό του προσωπικού του Δήμου Λέσβου

«Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη»!

Εκφράζοντας την αγανάκτησή του στη διαπίστωση πως η πλειοψηφία των (όσων παρευρισκομένων) συναδέλφων του, αποφεύγουν να αγγίξουν το πολιτικό κόστος της απόφασης διαμοιρασμού του προσωπικού του Δήμου Λέσβου και καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που άλλαξαν τη χθεσινή σχετική συμφωνία για κατανομή 150 υπαλλήλων στο νεοσύστατο δήμο που αναλαμβάνει καθήκοντα, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση «των Ποντίων Πιλάτων», όπως χαρακτήρισε αυτή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Διαπιστώνοντας πως η εισήγηση προς ψήφιση της πιο κρίσιμης απόφασης για την επικύρωση της πολυπόθητης εδώ και χρόνια διάσπασης του Δήμου Λέσβου, δεν είχε(!!!) επισυναπτόμενο τον μεταβατικό οργανισμό (σ.σ. και τον σχετικό αριθμό των υπαλλήλων που μετακινούνται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου) κι αφού προηγουμένως είδε πως ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους, η χθεσινή συμφωνία για τη μετακίνηση των υπαλλήλων προς το νεοσύστατο δήμο, έφερε με την αποχώρησή του, άπαντες (Διαδημοτική Επιτροπή, Δημοτική Αρχή Λέσβου και υπαλλήλους) προ των ευθυνών τους. Τονίζοντας πως θα διεκδικήσει ως Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κάθε νόμιμο δικαίωμά του, με κάθε τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστεί τους δημότες του νεοσύστατου Δήμου.

Στη δήλωσή του δε, σημείωσε:

«Χθες καταφέραμε μέσα σε ένα πνεύμα σύμπνοιας και με πολλές παραχωρήσεις από μέρους μας, σε μία επωφελή συμφωνία και για τους δύο νέους δήμους και για τους υπαλλήλους που σήμερα επρόκειτο να την επικυρώσουμε. Περιέργως όμως, από χθες το βράδυ και ενώ και μέχρι πριν από μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, συζητούσαμε λεπτομέρειες για την βελτίωση αυτής, η συμφωνία, με την έναρξη του συμβουλίου πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη… Μεθοδεύσεις, υπόγειες διαδρομές ανάρμοστες συμπεριφορές κα πολιτικό κόστος καθόρισαν τα τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, έχουμε αίφνης μπροστά μας, ένα δημοτικό συμβούλιο που αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Ένα δημοτικό συμβούλιο ανίκανο να εφαρμόσει τη βούληση του λεσβιακού λαού για την προσδοκώμενη εδώ και χρόνια διάσπαση του ενιαίου δήμου. Ένα δημοτικό συμβούλιο, που βάσει αυτών που παρακολουθούμε, ένας Θεός μόνο ξέρει το πως θα διαχειρίζονταν την εφαρμογή της αρχικής του απόφασης, που δεν προέβλεπε τη διάσπαση σε δύο δήμους, αλλά σε πέντε!

Είναι προφανές όμως ότι δεν έχω την πολυτέλεια, ούτε το χρόνο για να χαϊδεύω αυτιά και να εκλιπαρώ για το αυτονόητο. Εκπροσωπώ 34.000 ανθρώπους και όχι 34 που μετακινούνται από τον έναν δήμο στον άλλο. Αγωνιώ για τη σωστή δημιουργία και κατ΄ επέκταση λειτουργία του δήμου Δυτικής Λέσβου, που κάποιοι πασχίσαμε για να δημιουργηθεί.

Αποσκοπώ στη λειτουργία εκ του μηδενός ενός νέου δήμου, απαλλαγμένου από τις γνωστές παθογένειες του υφιστάμενου και έχω την παρρησία να εμφανίζομαι ως ο μόνος «κακός» σήμερα της υπόθεσης. Διότι έχω αποδείξει ήδη μετά τις διαδοχικές συναντήσεις μου τόσο με τα μέλη της Διαδημοτικής Επιτροπής, όσο κυρίως με τους εργαζομένους του Δήμου, πως ενδιαφέρομαι για το μακροπρόθεσμο καλό όλων, αναγνωρίζοντας όλες τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του (θεωρητικά) αποκεντρωμένου δήμου που θα υπηρετήσω.

Και είμαι σίγουρος, πως πολύ σύντομα θα γίνει βίωμα και στους εργαζομένους, το ποιοι θα αποδειχτούν τελεσίδικα οι «καλοί» και ποιοι οι «κακοί».

Το σημερινό αδιέξοδο που κάποιοι μεθόδευσαν για να φτάσουμε, έχει ευθύνες. Από τη μεριά μου πλέον προτίθεμαι να υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο μέσο, την εύρυθμη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, χωρίς να προβαίνω σε αυθαίρετες «ερμηνείες» του νόμου της διάσπασης, χωρίς να υποκύπτω σε εκβιασμούς και χωρίς να συναινώ σε μίζερες «εξυπηρετήσεις» που διαιωνίζουν μία καταδικαστική για την αυτοδιοίκηση, νοοτροπία, αιρετών και εργαζομένων».

 

Μοιράσου το άρθρο!