Πολιτική

05/02/2020 - 07:38

Άρης Χατζηκομνηνός για μεταναστευτικό: Αναπόφευκτη η σύγκρουση

Πρωτόγνωρες χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός τις καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι στην Λέσβο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο αναπόφευκτη σύγκρουση!

Μιλώντας στον τηλεοπτικός σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε πως το νησί δεν μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του μεταναστευτικού, γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει πως τα «νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι επί της ουσίας ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»  ενώ συνέδεσε την επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια με την έναρξη των επεισοδίων.

«Οι καμπάνες που ήχησαν στη Μόρια, καλώντας τους κατοίκους να βγουν στο δρόμο και τις πλατείες για να σώσουν τη ζωή και την περιουσία τους είχαν να ηχήσουν πολλά χρόνια, θυμίζουν παλιές εποχές. Αυτά μας τα λέγανε οι παππούδες μας όταν επί κατοχής πλησίαζε ο κατακτητής. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο νησιώτης για ρατσισμό, όταν οι νησιώτες υποδέχθηκαν το 2015 αυτούς τους ανθρώπους. Σήμερα έχουν καταφέρει αυτοί που μας κυβερνούν, η αντιπολίτευση και η δικαστική εξουσία να μας έχουν εξοργίσει όλους. Αυτή τη στιγμή κανένας νησιώτης δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση», συνέχισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

Δείτε τη συνέντευξη: 

Μοιράσου το άρθρο!