Πολιτική

28/11/2019 - 21:15

Αθλιότητες από εθνικιστική ιστοσελίδα - Διαστρέβλωσαν τις θέσεις της Νίκης Τσιριγώτη για τις κλειστές δομές

Βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρούν να κάνουν διάφοροι γκαιμπελίσκοι για τα όσα έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης τη Δευτέρα 25/11/2019. Αναφερόμαστε φυσικά στην εθνικιστική ιστοσελίδα ethnikismos.net που από όλη τη συνεδρίαση έβγαλε το συμπέρασμα πως «η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ ψήφισε υπέρ των νέων hotspots του Μητσοτάκη».

    Δυστυχώς για εκείνους αλλά και για όσους έσπευσαν να αναπαράξουν ή πρόκειται να αναπαράγουν τις αθλιότητες αυτές, όλος ο λαός της Λέσβου είδε και διάβασε τα όσα έγιναν εκεί, το τι πρότεινε και τι ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μυτιλήνης.

    Δυστυχώς για εκείνους όλοι γνωρίζουν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μυτιλήνης ήταν τελικά η μόνη παράταξη που ξεκάθαρα και προς όλες τις κατευθύνσεις καταδίκασε τις κυβερνητικές αποφάσεις, καταδίκασε τα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές, είπε όχι στα νέα κέντρα φυλακές στα νησιά, ζήτησε και ψήφισε να κλείσουν όλα τα hotspot (και αυτό της Μόριας μαζί), να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά στο νησί, να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα, να μεταφερθούν σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου να λειτουργούν υπηρεσίες ασύλου και σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν. Καταδίκασε τη συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας, το Δουβλίνο και όλες τις συνθήκες και τους κανονισμούς που τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα. Απαίτησε να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακρόχρονου εγκλωβισμού. Ψήφισε και στήριξε δηλαδή τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που απέχει παρασάγγας από τα όσα στηρίζει η κυβέρνηση.

    Χρειάζεται να μην έχει κανείς πολύ μυαλό και να διαθέτει πλούσια αντικομμουνιστική χολή για να «πειστεί» ότι οι παραπάνω σταράτες και όχι μεσοβέζικες προτάσεις είναι … θέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Και φυσικά να «παραβλέψει» ότι η απόφαση της κυβέρνησης βρήκε την αποδοχή όλων των υπόλοιπων δυνάμεων που με «βελούδινο» τρόπο την αποδέχτηκαν και ψήφισαν να μη γίνει νέα δομή στο Δήμο Μυτιλήνης (σσ άρα ας γίνει κάπου αλλού στη Λέσβο ένα κέντρο φυλακή), να «αποσυμφορηθεί» η Μόρια στη δυναμικότητα των 2.800 ανθρώπων και να φυλάσσονται πιο … αποτελεσματικά τα σύνορα.

    Προτρέπουμε τους καλοθελητές αυτούς λοιπόν να ανατρέξουν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, από την αρχή μέχρι το τέλος, και να μην έχουν ως πηγή τους τον περιφερόμενο θίασο φασιστοκλακαδόρων, γιατί εκτίθενται.

    Μέχρι τότε τους παραδίδουμε στη χλεύη του λαού της Λέσβου και στο γνωστό ρητό «μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης».

    Και να θυμούνται πως όσο και να προσπαθούν, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει. 

Μυτιλήνη 28/11/2019

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!