Πολιτική

14/06/2019 - 18:58

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Λέσβο

Ζαφειρίου Γιάννης, Κακναβάτου Ζήνα, Κλιομηδιώτης Θέμης, Κομνηνάκα Μαρία, Πλάντζος Σπύρος

«Το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης» του ΚΚΕ, στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λέσβου για τις εκλογές της 7ης του Ιούλη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βασίλης Αμπελογιάννης ο οποίος έδωσε αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων και τα βιογραφικά τους στοιχεία και διάβασε το χαιρετισμό του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου (θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας) 

Αναλυτικά όσα είπε ο  κος Βασίλης  Αμπελογιάννης

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στη πρόσκλησή μας και παρευρεθήκατε στη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.  Ενός ψηφοδελτίου που αποτελεί έκφραση της νιότης και της φρεσκάδας των ιδεών μας αλλά και της μαχητικής επιμονής στην ανάπτυξη των αγώνων απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, στη διεκδίκηση μιας ζωής στο μπόϊ των ονείρων μας.

Ηδη, από το ίδιο βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών, όταν ανακοινώθηκαν οι εθνικές εκλογές, τα αστικά κόμματα έριξαν στο τραπέζι  πλαστά διλήματα παλιάς και νέας κοπής, με μοναδικό στόχο να ξεγελάσουν τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξουν τη ψήφο τους. Διλήματα πλαστά, γιατί κανένα από αυτά δεν απηχεί τη πραγματικότητα που όλοι τους τη γνωρίζουν και όλοι τους θέλουν να τη κρύψουν: Ότι δηλαδή, όποια σύνθεση και αν έχει η επόμενη κυβέρνηση η αντιλαϊκή πολιτική είναι δεδομένη. Πολύ ξεκάθαρα το διατύπωσε αυτό λίγες μέρες πριν η Κομισιόν, όταν έθεσε τους όρους να καλυφθούν κοντά 5 δις τρύπες στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και οι αμερικανοΝΑΤΟικοί για να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους οι εκκρεμότητες στο Αιγαίο, ώστε να μπορέσουν  να εκμεταλλευτούν τα κέρδη των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής.

Δεδομένη λοιπόν η αντιλαϊκή πολιτική την επόμενη μέρα. Επομένως για το λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει πιο δυνατό εκείνο το κόμμα που θα μάχεται για τα δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και θα οργανώνει τους αγώνες τους,  ώστε να αποκρούουν τις εναντίον τους επιθέσεις και να διεκδικούν το αυτονόητο: μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αυτή τη πολιτική, όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση κι αν την εφαρμόζει  δεν μπορούν ούτε και θέλουν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, οποιαδήποτε μάσκα, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή ή και αριστερή και αν φορέσουν. Δεν μπορούν να οργανώσουν και να προωθήσουν ούτε στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, στους δρόμους της πάλης, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται .

 Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει κάθε συντηρητική πολιτική. Κάθε πολιτική που φορτώνει τα βάρη στο λαό και βγάζει τη πλουτοκρατία στον αφρό. Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία, ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες, όταν τεθούν στην υπηρεσία του λαού, μπορούν να μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Που παλεύει για μια τέτοια οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και για όλες.

Να γιατί σε  αυτές τις εκλογές η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα λοιπά κόμματα του αστικού φάσματος είναι μια χαμένη ψήφος. Είναι μια ψήφος η οποία την Δευτέρα το πρωί θα οδηγήσει, όποιος κι αν βγει, στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, σ' αυτές τις πολιτικές που εκπορεύονται από τα επιτελεία των Βρυξελλών και που στέκουν εχθρικά απέναντι στα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η ψήφος, αντίθετα, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια κερδισμένη για το λαό ψήφος, είναι μια ψήφος που σίγουρα θα αποδοθεί από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές πολλαπλάσια στον λαό, είναι μια ψήφος που θα την βρίσκει ως υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στο Κοινοβούλιο, παντού. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι τελικά η μοναδική κερδισμένη ψήφος. 

 Γνωρίζετε πολύ καλά πως εμείς οι Κομμουνιστές δεν ταυτίζουμε τον πολιτικό αγώνα μόνο με την προεκλογική μάχη, δεν εμφανιζόμαστε μόνο παραμονή των εκλογών, με ωραία λόγια για να υφαρπάξουμε την ψήφο του λαού και ύστερα είτε να χαθούμε, είτε, ακόμα χειρότερα, να σταθούμε απέναντι στους εργαζόμενους και να τους παροτρύνουμε να κάτσουν στα αυγά τους για να τους ξεζουμίζουν. Για εμάς η πολιτική μάχη συνεχίζεται και την επόμενη μέρα, στους χώρους δουλειάς του καθενός μας. Στις επιχειρήσεις , στα σούπερ μάρκετ, στα ξενοδοχεία, στα νοσοκομεία, στα βοσκοτόπια και τα αγροκτήματα, στους κόλπους του νησιού μας, στο αεροδρόμιο και τα λιμάνια του. Συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Εκεί βρίσκει γόνιμο έδαφος, εκεί βρίσκει οξυγόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα, συντηρείται και μεγαλώνει πάνω από έναν αιώνα τώρα.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξέρουν πως οι έννοιες "αριστερά", "πρόοδος", "δημοκρατία" είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, με υψηλά ιδανικά και αξίες για την πρόοδο της κοινωνίας, με την ασίγαστη πάλη για τη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όχι για να γυρίσουμε πίσω στον μεσαίωνα. Είναι ταυτόχρονα και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία.

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ξέπλυνε" και το ανέστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αφού και αυτός κινήθηκε στα αντιλαϊκά χνάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Αυτό άλλωστε ήταν το αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής τους. Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε  ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, "εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες"...

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, στους αγρότες μας και τους αυτοαπασχολούμενους, που ξαναέδωσαν στις ευρωεκλογές την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τους λέμε να μην τους δώσουν άφεση αμαρτιών, ψηφίζοντάς τους και στις βουλευτικές εκλογές. Να μην δώσουν λευκή επιταγή στη Ν.Δ. τη πρωταθλήτρια των αντιλαϊκών πολιτικών στη χώρα μας. Να μη δώσουν συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το μόνο κόμμα που ψήφισε και τα τρία μνημόνια. Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν και ξέρουν να τα κάνουν σαν "παλιές καραβάνες" του συστήματος,  που είναι, αξιοποιώντας τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε.

Τους λέμε: μη χαραμίσετε τη ψήφο σας σε κόμματα ήδη αποφασισμένα να παίξουν το ρόλο συμπληρώματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της, κόμματα μιας χρήσης,

Τους λέμε: στείλτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη Χρυσή Αυγή. Αφήστε το ναζιστικό, εγκληματικό αυτό μόρφωμα εκτός βουλής, μη συμμετέχετε στην επιχειρούμενη ανασύνθεση του ακροδεξιού εθνικιστικού ρατσιστικού χώρου, ώστε να γίνει λιγότερο αποκρουστικός και να μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Τους λέμε: Γνωρίζετε το ΚΚΕ, από το χώρο δουλειάς, το χωράφι, τη γειτονιά. Μαζί σας πάλεψαν οι κομμουνιστές για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για την ίδια τη ζωή σας, ήταν πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Γνωρίζετε τον αγώνα τους για να κλείσουν τα HOT SPOTS του αίσχους και της ντροπής και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά, ώστε να προωθηθούν στην ελληνική ενδοχώρα, παράλληλα με την αμέριστη λαϊκή αλληλεγγύη, που πρέπει να συνεχίσει να εκφράζεται όσο μένουν στο νησί μας. Εκεί ήταν, εκεί θα συνεχίσουν να είναι., αυτούς τους αγώνες θέλουν να συνεχίσουν. Γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να νιώθετε και εσείς πιο δυνατοί και σίγουροι ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων μας". Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική.

Τέσσερα χρόνια τώρα γνωρίσατε και τη κοινοβουλευτική δράση του Κόμματός μας. Τις εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές για τα φλέγοντα προβλήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων, που υποβλήθηκαν στη βουλή από τον Κομμουνιστή βουλευτή του νομού Σταύρο Τάσσο και από άλλους κομμουνιστές βουλευτές. Τις άοκνες προσπάθειές τους για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, των σεισμοπαθών, της αγροτιάς μας,  των ανέργων και της νεολαίας. Εχει, θεωρούμε, γίνει πεποίθηση σε όλους τους νησιώτες πόσο απαραίτητος για το νησί είναι ένας κομμουνιστής βουλευτής και πιστεύουμε πως αυτή τη κατάκτηση των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών το εκλογικό σώμα της περιφέρειάς μας θα την επαναβεβαιώσει και σε αυτές τις εκλογές με πανηγυρικό τρόπο.

Επιτρέψτε μου τώρα να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λέσβου για τις εκλογές της 7ης του Ιούλη.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω:

  • Ζαφειρίου Γιάννης, 35 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος, άνεργος τους τελευταίους μήνες. Ο Γιάννης ήταν υποψήφιος με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.  Είναι μέλος της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.
  • Κακναβάτου Ζήνα, 50 χρόνων, Γενική Γιατρός. Η Ζήνα ανήκει οργανικά στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μόριας, ενώ εφημερεύει και στο ΠΕΔΥ και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Η Ζήνα είναι στέλεχος του Κόμματος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.
  • Κλιομηδιώτης Θέμης, 29 χρόνων, αγρότης και μισθωτός σε αγροτοκτηνοτροφική μονάδα. Εχει σπουδάσει μηχανολόγος  μηχανικός τεχνικής εκπαίδευσης. Πρόσφατα οι συμπολίτες του στη Δυτική Λέσβο τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Ταξιάρχης» και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.
  • Κομνηνάκα Μαρία, 31 χρόνων, δικηγόρος. Η Μαρία ήταν υποψήφια με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Χρόνια στέλεχος στο κίνημα ειρήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.
  • Πλάντζος Σπύρος, από τη Μύρινα, 27 χρόνων. Ο Σπύρος είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός και μουσικός, Γραμματέας της οργάνωσης Λήμνου της ΚΝΕ.

Καταθέτουμε σήμερα στη Λεσβιακή Κοινωνία το ψηφοδέλτιο του Κόμματος μας, το νεανικότερο, μακράν, ψηφοδέλτιο στη εκλογική μας περιφέρεια και ίσως το νεανικότερο σε όλη την Ελλάδα, με μέσον όρο ηλικίας των υποψηφίων τα 34,4  χρόνια. Με υποψήφιους  και υποψήφιες βουλευτές ζυμωμένους από τα εφηβικά τους, ακόμα, χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες. Υποψήφιους,  που υπηρέτησαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, μέσα και έξω από τη Βουλή, με ανιδιοτέλεια, σε απόλυτη αντίθεση με  ό, τι μαυρίζει τη ζωή του λαού μας, με ό,τι την θέτει σε κινδύνους μπροστά στην ανάγκη να υπηρετηθούν τα σχέδια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε το λαό της εκλογικής μας περιφέρειας και ιδιαίτερα τη νεολαία μας να το αγκαλιάσει , να το διαδώσει, να γεμίσει τις κάλπες με το νεανικότερο ψηφοδέλτιο του νησιού μας με σήμα το σφυροδρέπανο. Να επανεκλέξει πανηγυρικά κομμουνιστή βουλευτή στο νησί μας, απαραίτητο σύμμαχό του για τα δύσκολα που θα εμφανιστούν αμέσως μετά από τις εκλογές.

Μετά έδωσε το λόγο στους υποψήφιους  βουλευτές. Ο υποψήφιος από τη Λήμνο Σπύρος Πλάντζος δε μπόρεσε να παραβρεθεί στην παρουσίαση.

102

Οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων Βουλευτών :

Γιάννης Ζαφειρίου:

23 ημέρες έχουν μείνει μέχρι την Κυριακή 7 του Ιούλη.Και καλούμε τους  νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, να σκεφτούν πολύ καλά, πριν πάνε στην κάλπη, τι τους περιμένει με την αύριο των εκλογών. Γιατί, μέχρι τις εκλογές θα ακούσουν από το στόμα τόσο του Τσίπρα όσο και του Μητσοτάκη μεγάλα λόγια, μπόλικες υποσχέσεις, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι θα υπάρχει ανάπτυξη, ότι θα υπάρχουν θέσεις απασχόλησης και πάει λέγοντας.

Και θα τα υπόσχονται αυτοί:

  • που μας θέλουν φθηνούς εργάτες, με συμβάσεις πείνας, που αντί να μιλάνε για θέσεις εργασίας μιλάνε για θέσεις απασχόλησης.
  • που μας θέλουν με τσακισμένα δικαιώματα και με σκυμμένο το κεφάλι. Που μας έχουν απαγορέψει ακόμα και την απεργία. 
  • που μας στέλνουν στην ανεργία και ζούμε με επιδόματα φτώχειας αντί να έχουμε μια μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
  • που μας θέλουν αμόρφωτους, χωρίς ελεύθερο χρόνο, μακριά από κάθε πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα. 
  • που έδιωξαν 450.00 νέους στο εξωτερικό, για να μας πουν ότι μειώθηκε η ανεργία.
  • που καθόρισαν πως όταν δουλεύεις 1 ώρα την εβδομάδα δεν θεώρησε άνεργος.
  • που κατέβασαν τον βασικό μισθό από τα 751 ευρώ στα 520 ευρώ μεικτά.
  • που νομοθέτησαν ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται από τον Υπουργό και όχι από την διαπραγμάτευση μεταξύ των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργοδοτών.

Η νέα γενιά, πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να μην πιστέψει ξανά στα λόγια τους. Εξάλλου έχουμε δει τα έργα τους όλα αυτά τα χρόνια. Να μην πέσουν στην παγίδα, το να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος, ή για να μη βγει ο ένας ας ψηφίσουμε τον ίδιο.

Δεν είναι θέμα προσώπου. Το θέμα είναι, τι πολιτική θα ασκήσει ο καθένας απ΄ αυτούς. Και ξέρουμε πολύ καλά, πως οι πολιτικές που ακολουθούν είναι, ότι τους λέει η ΕΕ, ότι τους λένε οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι εργοστασιάρχες.

Και οι δύο, τις ίδιες πολιτικές ακολουθούν. Μαλώνουν απλά στο ποιος θα τα υλοποιήσει καλύτερα. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί ψήφιζαν το 3ο μνημόνιο. Καλούμε τη νέα γενιά, να γυρίσει την πλάτη, στο ΚΙΝΑΛ δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε πολύ καλά τι έκανε όταν το ίδιο ήταν στην κυβέρνηση. Είναι το μόνο κόμμα που έχει ψηφίσει και τα 3 μνημόνια.  Έχουμε μπόλικα ράμματα για την γούνα τους.

Καλούμε τη νέα γενιά, να μην χαραμίσει την ψήφο της σε κόμματα "μιας χρήσης", που εμφανίζονται στα "ξαφνικά", ίσα - ίσα για να συμπληρώσουν τις διάφορες συγκυβερνήσεις στο βάρβαρο έργο τους και μετά επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν.

Τέτοιο είναι το κόμμα του Βαρουφάκη, που ήδη έχει ομολογήσει ότι θα συνεργαζόταν τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ! Πλέον έχουμε πείρα... Είναι κόμματα βαθιά συστημικά, γι' αυτό και δεν είναι τυχαία η μεγάλη προβολή τους από τα ΜΜΕ.

Όσο για τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, πρέπει να την στείλουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας! Η υποχώρηση και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να πετάξουμε έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό μόρφωμα, δίνοντας ταυτόχρονα αποφασιστικό χτύπημα στα διάφορα σχέδια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού χώρου.

Καλούμε τη νέα γενιά, να ψηφίσει ΚΚΕ.

Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη μοναδική δύναμη που είναι σταθερά δίπλα τους, που μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.

Ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ξέρουν πως μόνο το ΚΚΕ αποτελεί την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση.

Μόνο το ΚΚΕ, με την αύριο των εκλογών, θα είναι εδώ και θα βάζει φρένο σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που είναι και θα συνεχίσουν να είναι, στην ατζέντα όλων των άλλων κομμάτων.

Η αγανάκτηση των νέων, πρέπει να γίνει δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής. Και μόνο το ΚΚΕ μπορεί να συγκρουστεί με το άδικο σύστημα που ζούμε σήμερα.

Στις 7 του Ιούλη, είναι η μέρα που θα πρέπει να πάρουν απάντηση από τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους, με ψήφο στο ΚΚΕ, τη μόνη ψήφο που δίνει δύναμη στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

Τα όνειρα μας, ας γίνουν οι εφιάλτες τους.

 

Ζήνα Κακναβάτου:

Οι επικείμενες  εκλογές βρίσκουν ολόκληρη τη χώρα αλλά και το νησί να μετρά  τις πληγές του από τη μακροχρόνια εφαρμογή των μνημονίων και της  λιτότητας.  Από την άλλη οι επιβεβλημένες από  κυβέρνηση και θεσμούς λεγόμενες «διαρθρωτικές αλλαγές» έχουν επιφέρει καταιγιστικές αλλαγές  στη ζωή μας  κι  υποσκάπτουν το μέλλον  το δικό μας και των παιδιών μας.

Η Προχθεσινή σειρά  ανακοινώσεων της ένωσης φυσικών Ελλάδας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μας δίνει μια ιδέα για το που το πάνε. Η πρόσβαση στην πραγματική γνώση κι όχι η απαραίτητη για την εκάστοτε  πολυεθνική  που θα σπονσοράρει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο «δεξιότητα» δίνεται σε όλο και λιγότερους με όλο και πιο ταξικά διαμορφωμένα κριτήρια.

Όσο μαξιμαλιστικό κι αν φαίνεται στον κ Τσακαλώτο  εμείς απαιτούμε για τα παιδιά μας  12χρονο σχολείο που θα δίνει γενικές γνώσεις  και δε θα είναι  απλός προθάλαμος για τα ΑΕΙ. Η  Τεχνική εκπαίδευση παράλληλα με τις γενικές γνώσεις να δίνει  τίτλο σπουδών που να εξασφαλίζει  δουλειά με δικαιώματα μετά το τέλος του σχολείου και η όποια μαθητεία να συνοδεύεται από τον ανάλογο μισθό και καλύψεις. Σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς που καθιστά τους νέους φτηνό έως άμισθο εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Θέλουμε ΔΗΜΟΣΙΑ σχολειά όλων των βαθμίδων με επάρκεια σε  καθηγητές όλων των ειδικοτήτων , δασκάλους, νηπιαγωγούς που θα έχουν  μόνιμη και σταθερή δουλειά και δε θα βρίσκονται στην ομηρία της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας. Απαιτούμε σχολικές μονάδες σύγχρονες που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών τόσο στην εκπαίδευση και την καθημερινή διαβίωση τους όσο και στην ολόπλευρη ανάπτυξη του σώματος και της προσωπικότητας  τους ( Γυμναστήρια, αίθουσες καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια κτλ)  Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ 2χρονη προσχολική αγωγή  για ΟΛΑ τα νήπια  και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ Βρεφονηπιακούς σταθμούς Για μας η αναβάθμισης των  αντιστοίχων κτηριακών υποδομών ΚΑΙ η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  δεν αποτελεί κόστος αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Μιλώντας για υποχρεώσεις προς την κοινωνία επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα άλλο κοινωνικό  αγαθό την ΥΓΕΙΑ. Ένα κοινωνικό  αγαθό  που όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν  ΔΩΡΕΑΝ  και που οι σειρήνες του συστήματος έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι δεν είναι τέτοιο αλλά είτε ένα προϊόν προς πώληση για τη δημιουργία κέρδους ή στην καλύτερη περίπτωση ατομική ευθύνη του καθενός Εγείροντας  κοινωνικούς αυτοματισμούς Με λύπη μου ακούω γύρω να αναπαράγονται μυθεύματα περί αδίκως καλυπτομένων από τις δημόσιες δομές αναξιοπαθούντων ή από την άλλη πόσο φιλάνθρωποι είμαστε εμείς που δε σας αφήσαμε να πεθάνετε σαν τα σκυλιά

Εμείς που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχασαν   την ασφαλιστική τους ικανότητα ξέρουμε πως ΔΕΝ Το επιδίωξαν, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  αποφάσεις έσπρωξαν ανθρώπους που μέχρι πρότινος είτε δούλευαν και κάλυπταν τις βασικές τους ανάγκες είτε από την επιχείρηση τους    ζούσαν αξιοπρεπώς  αυτοί κι οι οικογένειες τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν  ούτε στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της ζωής.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ  ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ζητάμε Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό  προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους  επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια,  το φάρμακο.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού  Μόνιμου, Πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων ομηρίας κι ανακύκλωσης της ανεργίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η επικείμενη απόλυση 2 γιατρών από το ΚΥ ΜΤΛ δημιουργεί πρόσθετες  δυσκολίες στη λειτουργία του

Για το ΒΓΝΜ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σύγχρονο οργανισμό που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες του νησιού  με πλήρη ανάπτυξη των συγχωνευμένων κλινικών δημιουργία  νέων αναγκαίων  τμημάτων  όπως το ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ και πλήρη κάλυψη τους από  ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό μόνιμο  προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ενίσχυση των εργαστηρίων με σύγχρονα μηχανήματα και προσωπικό.

Δημιουργία κινήτρων ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρών εκτός από οικονομικά, επιστημονικά κι άλλα π.χ. ένταξη του Νοσοκομείου στα άγονα.

Ζητάμε:

ΚΥ πυρήνα της ΠΦΥ  με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές Μονάδες που συνδέονται με αυτό. Στελεχωμένο με βασικές ειδικότητες γιατρών (ΓΙ, Παθ/γοι, Π/δ, Μ/Γ, οφθαλμίατροι, ορθ/κοι, Ψ/τροι, Μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι κ.α) οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών Υγείας, φυσιοθεραπευτών κι  άλλων Υγειονομικών Μόνιμους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά με σύγχρονα εργαστήρια, οδοντιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο  φαρμακείο …Υπηρεσίες κατ οίκον  νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται ανεξαρτήτως ηλικίας ή εισοδήματος.

Να καλύπτει πλήρως και απολύτως ΔΩΡΕΑΝ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ σε υπηρεσίες ΠΦΥ

(Πρόληψη-θεραπεία – αποκατάσταση)

Δικαιούμαστε την αναβάθμιση των υπαρχόντων ΚΥ. Άμεση 

προκήρυξη θέσεων ιατρών και προσωπικού ικανού να καλύψει ΟΛΕΣ τις πραγματικές ανάγκες κι όχι αυτές που μας πλασάρουν. 

 Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ λειτουργία των προαναγγελμένων από καιρό ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσου με τις προδιαγραφές που περιγράψαμε Τη δημιουργία κινήτρων ώστε να καλυφθούν ΌΛΑ ΤΑ ΠΙ από ειδικευμένους ΓΙ και τη στελέχωση τους τουλάχιστον από Νοσηλευτρια (για τα ΤΟΜΥ προβλέπεται ολόκληρη ομάδα).   Έγκαιρη παροχή  υπηρεσιών με μονάδες κοντά  στον τόπο κατοικίας, εργασίας σπουδών. Λειτουργία πλήρως στελεχωμένων με γιατρούς νοσηλευτές, εργαστήρια και με Κινητές μονάδες. Επαναλειτουργία των Κέντρων εφημεριών σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού που να λειτουργούν επικουρικά προς τα αναβαθμισμένα ΚΥ. Οι μονάδες ΠΦΥ να  διασυνδέονται με  την οικογένεια, το σχολείο, τους τόπους δουλειάς, άθλησης, τα γηροκομεία κτλ.  Με αυτή την έννοια  ο οικογενειακός ιατρός  έχει ουσιαστικό ρόλο κι όχι περιορισμένο κι αντιλαϊκό όπως σήμερα στις ΤΟΜΥ. 

Ένα τέτοιο σύστημα υγείας μας αξίζει και αυτό διεκδικούμε ενάντια στις πολιτικές που θεωρούν την Υγεία του λαού και τα δικαιώματα των Υγειονομικών  κόστος κι εμπόρευμα. 

 

Θέμης Κλιομιδιώτης:

Καταρχάς θέλω να πω ότι για μένα αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος και να δώσω την μάχη για την ενίσχυση του,  από την θέση αυτή.

Στις επικείμενες εκλογές του Ιουλίου  αυτό που κρίνεται δεν είναι πια κυβέρνηση θα υλοποίηση το μεταμνημονιακό μνημόνιο για το οποίο έχουν  δεσμευτεί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

  • Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν.
  • Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ.
  • Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
  • Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».
  • Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Αυτό που κρίνεται είναι πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στον λαό, κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό.

Οι κάτοικοι του νομού μας έχουν πικρή πείρα από την διακυβέρνηση του σύριζα όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι που αποτελούν και το σημαντικότερο τμήμα της οικονομίας του νησιού μας είναι μπροστά στο φάσμα της καταστροφής. Οι τιμές των προϊόντων έχουν κατρακυλήσει στα τάρταρα, η φορολεηλασία και τα χαράτσια έχουν χτυπήσει κόκκινο. Το κόστος παραγωγής έχει γίνει εξοντωτικό. Έχουν φτάσει στο σημείο να δουλεύουν από την ώρα που θα ανατείλει ο ήλιος ως την ώρα που θα δύσει και να τους μένει μόνο ο κόπος τους. Αυτή είναι η  πολιτική της Ε.Ε. και της ΚΑΠ που υλοποιεί η κυβέρνηση και έχει ως στόχο το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Αυτή είναι η πολιτική που προτιμά να δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες.,

Αυτή είναι η πολιτική που για τους εφοπλιστές έχει εθελοντική φορολογία ενώ στα λαϊκά στρώματα τρέχει να τους πάρει και το τελευταίο ευρώ που έχουν στην τσέπη.

Πικρή πείρα έχουν ακόμη οι νέοι και οι νέες που είτε αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους και να μπουν στην αγροτική παραγωγή είτε πήγαν να σπουδάσουν και γύρισαν με την ελπίδα να βρουν μια δουλειά για να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, βλέπουν σήμερα τα όνειρα τους να καταποντίζονται. Από την γενιά των 700 ευρώ να γίνονται η γενιά των 400 ευρώ. Να δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις γαλέρας. Να έχουν αποδεχτεί ότι θα ψάχνουν για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ. Να έχουν αποδεχτεί ότι σήμερα με την τόσο αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας θα ζουν χειρότερα από τι οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, να συνηθίσουμε να ζούμε με τα ελάχιστα , αλλά χρειάζεται να δυναμώσουμε το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που διεκδικεί την αναπλήρωση όσων χάσαμε στα χρόνια των μνημονίων. Που δίνει το χέρι του σε όποιον σηκώνεται για να αγωνιστεί, που δεν λογαριάζει κόπους και θυσίες μπροστά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα σκορπίσει δεξιά και αριστερά σε κόμματα μια χρήσης όπως έγινε με το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων, τους ΑΝΕΛ, παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό που γίνεται τώρα με κόμματα, όπως το ακροδεξιό κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» του Βελόπουλου, που προετοιμάζεται για να παίξει το ρόλο της δήθεν «σοβαρής Χρυσής Αυγής» στο πολιτικό σύστημα.

Αυτό που γίνεται και με άλλους, όπως το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη, για να παίξει, όπως άλλοι στο παρελθόν, το ρόλο του αναχώματος στον ριζοσπαστισμό, της δήθεν «ρεαλιστικής ανατροπής» εντός της ΕΕ και του Ευρώ, που δοκιμάστηκε το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και χρεοκόπησε πανηγυρικά, ενώ σήμερα δηλώνει ξανά διαθέσιμος για συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα αποτελέσει συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή πολιτική της νέας κυβέρνησης  όπως διαγωνίζεται να κάνει το Πασοκ-Κιναλ το μόνο κόμμα που ψήφισε και τα 3 μνημόνια.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε αγώνα την επόμενη μέρα, κατά την οποία όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα θα είναι παρόντα, θα κατατεθεί στην οργάνωση της αντίστασης, στην πάλη για να μπουν εμπόδια στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αλλά και στα νέα που θα έρθουν.

Η κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, αλλά τους αγώνες με συνέπεια τους στηρίζει μόνο το ΚΚΕ. Ψήφος στο ΚΚΕ λοιπόν, αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

 

Μαρία Κομνηνάκα:

Είναι για μας ιδιαίτερα τιμητική η απόφαση του Κόμματος να δώσουμε από αυτή τη θέση τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, αλλά ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη είναι για μας τους νεότερους συντρόφους που παίρνουμε τη σκυτάλη από τους Κομμουνιστές Βουλευτές του νομού, που στάθηκαν και στέκονται ακλόνητοι αγωνιστές, μπροστάρηδες στις διεκδικήσεις του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι από την ίδια θέση θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, για να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν αποφασιστεί και στα νέα που θα ρθουν και κυρίως για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των χαμένων δικαιωμάτων μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Γιατί η μόνη πραγματικά κερδισμένη ψήφος για το λαό, που γίνεται στήριγμα και πολλαπλάσια δύναμη για τον ίδιο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν βρίσκεται στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ θα κληθεί να εφαρμόσει από κυβερνητική θέση τις μνημονιακές ή μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, που το μόνο σίγουρο είναι ότι σ’ αυτές έχουν δώσει όρκους αιώνιας πίστης και θα κάνουν τα πάντα για να μην αμφισβητηθούν. Έχουν γι’ αυτό πολλούς πρόθυμους συνεργάτες. Το αναβαπτισμένο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ζητάει συγχωροχάρτι για την ψήφο του στα τρία μνημόνια, για να δώσει ξανά το στήριγμά να συνεχίζονται οι πολιτικές που μας κόλλησαν με την πλάτη στον τοίχο. Έχουν τα παλιά και νέα κόμματα μιας χρήσεως, που εμφανίζονται για να απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την καταθέσουν στη σούμα των ψήφων που κάθε φορά χρειάζονται για να μη χαλάει η ζυγαριά στα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Όσες φορές κι αν αναδιανεμηθούν οι ρόλοι, το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και σίγουρα αποτυχημένο.

Πώς άραγε θα διεκδικήσουν λύση στα προβλήματα που γεννά ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, όταν στήριξαν και στηρίζουν τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ορκίζονται πίστη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που υψώνουν τείχη στους κυνηγημένους απ’ τις φωτιές που οι ίδιοι ανάβουν; Πώς να διεκδικήσουν το κλείσιμο όλων των hot spots όταν ο ένας καμάρωνε όταν εγκαινίαζε τη λειτουργία τους κι ο άλλος δεσμεύτηκε να τα κρατάει υπερπλήρη σαν αντάλλαγμα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ; Πώς θα διεκδικήσουν λύση του προβλήματος αυτοί που επενδύουν στη διαιώνισή του για να βρίσκουν έδαφος οι ξεθαμμένες απ’ τις μαύρες σελίδες της ιστορίας ρατσιστικές φωνές τους;

Υπάρχει πιο ρεαλιστική, πιο ολοκληρωμένη λύση απ’ αυτή που το ΚΚΕ προτείνει και θέτει σταθερά στο επίκεντρο της διεκδίκησης για το κλείσιμο όλων των Hotspots και τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα, κόντρα στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στις συνθήκες της ΕΕ; Λύση που βάζει τέρμα τόσο στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όσο και στα προβλήματα που αντικειμενικά δημιουργούνται με τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Θέλουμε να απευθυνθούμε ξανά σε όσους, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην πολιτική που συνέχισε να μαυρίζει τις ζωές μας, στις τελευταίες εκλογές κατευθύνθηκαν σε παλιές δοκιμασμένα αποτυχημένες λύσεις, να μην αφήνουν αυτή τους τη δυσαρέσκεια να πάει στράφι. Το ξελάσπωμα της πολιτικής ΝΔ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους δίνει τώρα τη δυνατότητα να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί.

Για τα νησιά μας είναι ιδιαίτερο καθήκον να συνεχιστεί η απομόνωση του ναζιστικού δολοφονικού συνοθυλεύματος της Χρυσής Αυγής, σταματώντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του ακροδεξιού χώρου να παρουσιάσει ένα δήθεν πιο μετριοπαθές πρόσωπο, που δεν παύει να είναι το ίδιο επικίνδυνο και αποκρουστικό.

Ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες, που όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης θέλησαν να μας εκπαιδεύσουν να συμβιβαζόμαστε στις χαμηλές απαιτήσεις, στη μισοδουλειά και τη μισοζωή, χρωστάμε στους εαυτούς μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να χαλάσουμε τα σχέδια σε όσους πιστεύουν ότι θα μας κρατάνε μια ζωή στο χέρι. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική, αυτή είναι η ψήφος που ταιριάζει και στα νέα παιδιά που ψηφίζουν φέτος πρώτη φορά.

Για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που δεν θέλουν να ψάχνουν άλλο για το μικρότερο κακό που πάντα εξελίσσεται σε χειρότερο, το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα βγει ενισχυμένη η μόνη δύναμη που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στις συντηρητικές πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας. Η μόνη δύναμη που παλεύει ακούραστα για να δυναμώσει η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για τη ζωή που θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, η επανεκλογή Κομμουνιστή Βουλευτή στη Λέσβο, η εκλογή περισσότερων βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές θα πολλαπλασιάσει την δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι ακούραστοι, αμετακίνητοι, σταθεροί, μαχητικοί υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων. Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να μπορούμε με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.

 

---------------------

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Το ΚΚΕ μου έκανε την τιμή να με προτείνει δύο φορές το 2015 ως υποψήφιο βουλευτή Λέσβου, και το 2019 ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Εκλέχτηκα και τις δύο φορές, και έδωσα όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Το ίδιο θα κάνω και από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Τώρα μου κάνει την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Είμαι σίγουρος ότι η νέα γενιά των συντρόφων στη Λέσβο θα συμβάλει με αποφασιστικό τρόπο ώστε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, να δυναμώσει και να αποτελέσει μια ακόμα πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Για να δημιουργηθεί η κοινωνική συμμαχία, και να ανοίξει ο δρόμος να γίνει ο λαός αφεντικό και νοικοκύρης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με τους άλλους λαούς.

Μοιράσου το άρθρο!