Πολιτική

16/02/2023 - 19:15

Αυτό το νερό πίνουν στη Στύψη... Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση

Πριν 10 ημέρες στη Στύψη Λέσβου δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, όπου τους μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση του χωριού.

Πολλές φορές από τις βρύσες των σπιτιών του χωριού το νερό είναι θολό ή/και δεν επαρκεί, γίνεται μεταφορά με βυτία στη δεξαμενή και το δίκτυο μεταφοράς επί σειρά ετών είναι επιφανειακό.

Ως αποτέλεσμα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο και υπερθερμαίνεται τους θερινούς μήνες, ενώ είναι προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. Από τους κατοίκους τέθηκε το ερώτημα, πώς όταν ο πληθυσμός του χωριού ήταν υπερτριπλάσιος το νερό των πηγών επαρκούσε και τώρα δεν επαρκεί παρά την επικουρική βοήθεια γεώτρησης.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

Α. Να γίνει καθαρισμός των ταγαριών και υδρομάστευση της περιοχής των πηγών, ώστε το νερό να έρχεται με φυσική ροή για μείωση του κόστους και σε επαρκή ποσότητα.

Β. Να ηλεκτροδοτηθεί μια γεώτρηση που είχε γίνει από τη Κοινότητα Στύψης και έχει ποιοτικό νερό και καλή παροχή.

Γ. Όταν γίνουν οι παραπάνω ενέργειες και δεν επαρκεί το νερό να προβλεφθεί και μια τρίτη γεώτρηση.

Πιστεύουμε ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα σχετικό με τη ΔΕΥΑΛ, επιβάλλεται να βρίσκεται ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Στύψης, ώστε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να ενημερωθούν και ίσως να προτείνουν και άλλες λύσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

 

Μοιράσου το άρθρο!