Πολιτική

07/07/2019 - 23:08

Αυτοί είναι οι Βουλευτές της Λέσβου για την επόμενη τετραετία - Γνωρίστε τους

Ανανέωση !

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραμένει στη θέση του για άλλη μια 4ετια: Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου.  Ο Γιώργος Πάλλης δεν παραμένει στη θέση του καθώς η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου ανήκει πλέον στον Γιάννη Μπουρνού (39 ετών). Ο Σταύρος Τάσσος του ΚΚΕ δεν ήταν ξανά υποψήφιος στο Νομό Λέσβου και τη θέση του καταλαμβάνει η μόλις 31 χρόνων Μαρία Κομνηνάκα.  Για πρώτη φορά ο Νομός Λέσβου και το ΚΚΕ θα  έχουν γυναίκα Βουλευτή. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους Βουλευτές μας και ας ευχηθούμε να είναι χρήσιμοι για το Νομό Λέσβου.

Ποτέ άλλοτε ο μέσος όρος ηλικίας των Βουλευτών του νησιού μας δεν ήταν τόσο μικρός! 

Νέα Δημοκρατία / Χαράλαμπος Αθανασίου 

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα, γεννήθηκε στη Αγία Παρασκευή Λέσβου, είναι Έλληνας δικαστικός και πολιτικός, βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012.

Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Κομνηνάκα και έχει δύο παιδιά, την Ελένη, δικηγόρο Αθηνών, και το Χρήστο, μηχανικό. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή και γυμνάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Σπούδασε Νομικά με υποτροφία στη Νομική Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του το 1971.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δικηγόρησε για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα εκπλήρωνε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα ύστερα από εξετάσεις, ως Πάρεδρος και στη συνέχεια ως Πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε Πρόεδρο Πρωτοδικών. Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την περίοδο 1996 – 1998 εκλέγεται Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε Εφέτη και το 2008 σε Αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας Γενικός Γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1998 – 2000, 2002 – 2004 και 2006 – 2008 ενώ από το 2008 – 2012 διετέλεσε Πρόεδρος της.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012.

Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (21 Ιουνίου 2012 – 25 Ιουνίου 2013) και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (25 Ιουνίου 2013 – 27 Ιανουαρίου 2015) επί Κυβερνήσεως Σαμαρά.

Επανεκλέχθηκε ως βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία το 2015 και το 2019

Δείτε εδώ Live τηv σταυροδοσία της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου

---------

ΣΥΡΙΖΑ /   Γιάννης Μπουρνούς 

"Είμαι 39 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη.
Πήγα σχολείο στην Πρότυπη Παιδαγωγική Ακαδημία, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης.
Σπούδασα Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρα μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master’s) από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκα ως καθηγητής Αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Αργότερα απασχολήθηκα ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής.
Ως σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (EAPC). 
Είμαι μέλος του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Νομού Λέσβου και συμμετέχω στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Το 2013-2014 ήμουν μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 
Εντάχθηκα στην Αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1998, αγωνιζόμενος για μια καλύτερη δημόσια δωρεάν παιδεία και για ένα δικαιότερο κόσμο.
Από το 2008 εκλέγομαι στην Κεντρική Επιτροπή αρχικά του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησα το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2010-2016). Συμμετείχα στους αγώνες κατά της λιτότητας, για την έξοδο της πατρίδας μας από τα μνημόνια. Την περίοδο 2015-2018 ήμουν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.
Στις εθνικές εκλογές του 2007, του 2009 και του Ιανουαρίου 2015 ήμουν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου. 
Τον Μάιο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας μου εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο ρόλο του Προϊσταμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο Πρωθυπουργού. 
Είμαι παντρεμένος με την Δρ.Οικονομολόγο, Πινάρ Τσακίρογλου και σε λίγους μήνες θα γίνω πατέρας"

Δείτε εδώ Live τη σταυροδοσία  ΣΥΡΙΖΑ  στο Νομό Λέσβου

 

ΚΚΕ / Μαρία Κομνηνάκα

31 χρόνων, δικηγόρος. Η Μαρία ήταν υποψήφια με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Χρόνια στέλεχος στο κίνημα ειρήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ. Η Μαρία Κομνηνάκα είναι κόρη του Απόστολου Κομνηνάκα, συνταξιούχου νομικού και παλιού πολύπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα από την Αγία Παρασκευή, και της Στέλλας Καράβολα από την Αγιάσο

 Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της είχε δηλώσει: 

Για τα νησιά μας είναι ιδιαίτερο καθήκον να συνεχιστεί η απομόνωση του ναζιστικού δολοφονικού συνοθυλεύματος της Χρυσής Αυγής, σταματώντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του ακροδεξιού χώρου να παρουσιάσει ένα δήθεν πιο μετριοπαθές πρόσωπο, που δεν παύει να είναι το ίδιο επικίνδυνο και αποκρουστικό.

Ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες, που όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης θέλησαν να μας εκπαιδεύσουν να συμβιβαζόμαστε στις χαμηλές απαιτήσεις, στη μισοδουλειά και τη μισοζωή, χρωστάμε στους εαυτούς μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να χαλάσουμε τα σχέδια σε όσους πιστεύουν ότι θα μας κρατάνε μια ζωή στο χέρι. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική, αυτή είναι η ψήφος που ταιριάζει και στα νέα παιδιά που ψηφίζουν φέτος πρώτη φορά.

Δείτε εδώ Live τηv σταυροδοσία του ΚΚΕ  στο Νομό Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!