Πολιτική

15/10/2022 - 12:22

Βαρύ το τίμημα για τους Δημότες της Δυτικής Λέσβου... Ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Παρέμβαση από το Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη:

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

' Απ τη μαμή μέχρι την λεχώνα χάθηκε το μωρό" Κάπως έτσι περιγράφεται και η κατάσταση που αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προμηθεύεται ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και άρχισαν να καταφθάνουν το νησί μας. Γιατί ενώ ο στόχος της προμήθειας τους μέσω του προγράμματος " Αντώνης Τρίτσης" ήταν η εξοικονόμηση πόρων για την κίνηση τους, στην πράξη γίνεται το εντελώς αντίθετο. Έτσι θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν βαρύ τίμημα όταν θα έρθει ο λογαριασμός του πανάκριβου ρεύματος που θα κινεί συνολικά τα δέκα οχήματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι οι κρατούντες στην προσπάθεια τους να τιμήσουν - όπως άλλωστε το συνηθίζουν - το φαίνεσθαι, απομακρύνθηκαν παρασάγγας από τη "πράσινη" οικολογική και συμφέρουσα συνολική πρόταση για τα οχήματα. Η οποία μαζί με την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προέβλεπε την παράλληλη χρησιμοποίηση φωτοβολταικών ώστε μέσω αυτής να κινούνται αδαπάνως για τον Δήμο το οχήματα. Κάποιοι όμως έσπευσαν - γιατί άραγε?- να ολοκληρώσουν το πρώτο και εύκολο σκέλος της αγοράς των οχημάτων, αφήνοντας άγνωστο για πότε, το σύστημα των φωτοβολταικών.

Έτσι αυτό που τώρα ουσιαστικά εγκαινιάζεται δια της έλευσης μάλιστα του κ. Πέτσα είναι η μεγάλη επιβάρυνση των δημοτών που από τώρα και για πολύ καιρό όπως φαίνεται , θα πληρώνουν το .. μάρμαρο της Δημοτικής Αρχής Ή στην κυριολεξία το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα για τα καινούργια αυτοκίνητα.

Μοιράσου το άρθρο!