Πολιτική

23/02/2023 - 10:57

«Βόμβα» από Πολιχνίτο!!!

Με δελτίο Τύπου γίνεται γνωστό ότι  «το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου αποφάσισε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί των καθηκόντων του διότι δεν εισακούγονται οι αποφάσεις του από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου».

Το δελτίο υπογράφουν ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Γιανναρέλλης και τα μέλη Ραφαήλ Πατσατσής, Μαρία Αποστόλου, Παναγιώτης Ταρατζίκης, Παναγιώτης Κατωτριώτης και Γεώργιος Κρητικός.

 

 

------------

up date απάντηση από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο:

Σχετικά με δημοσιεύματα σε κάποιες ιστοσελίδες, από την διακίνηση ενός εγγράφου (σ.σ. Δελτίο Τύπου) που φέρει ονομαστικά την πρόθεση(;) του Προέδρου και των πέντε (5) μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Δ. Κοινότητας Πολιχνίτου να παραιτηθούν(;) από την ιδιότητά τους, η δημοτική αρχή αρκείται να γνωστοποιήσει την επίσημη διαβεβαίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδίων των τοπικών συμβούλων, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και είναι πρωτοφανές ένας Πρόεδρος τοπικής κοινότητας να συνεδριάζει χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στα προς συζήτηση και να δημοσιοποιεί μία φερόμενη Απόφαση… πρόθεσης(!) παραίτησης ενός τοπικού συμβουλίου, για να προλάβουμε τις εντυπώσεις που κάποιοι για δικούς τους λόγους προφανέστατα θέλουν να προκαλέσουν, η δημοτική αρχή τονίζει αρχικά ότι δεν έχει λάβει αρμοδίως κάποιο επίσημο έγγραφο.

Αντίθετα έχει την διαβεβαίωση τουλάχιστον των τριών (3) εκ των πέντε (πέντε) μελών του τοπικού συμβουλίου πως δεν έχουν πρόθεση να παραιτηθούν και τούτο το αφήνουμε στην κρίση του κάθε ενδιαφερομένου για το όλο «θέμα».

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, έχουν αποδείξει στα τέσσερα περίπου χρόνια της θητείας τους πως συνεργάζονται αγαστά με τους Προέδρους, στηρίζουν τη λειτουργία και σέβονται απολύτως τις Αποφάσεις του εξαιρετικά ταλαιπωρημένου θεσμού των τοπικών κοινοτήτων που τον θεωρούν ζωτικό για την Αυτοδιοίκηση.

Βέβαια, είναι σαφές -όπως προκύπτει εν προκειμένω- ότι υπάρχει και μία εξαίρεση στον κανόνα, ακόμα και αν μιλάμε για μία δημοτική ενότητα στην οποία τα τελευταία χρόνια έγιναν έργα που δεν έγιναν για δεκαετίες.

Αλλά τούτο δεν είναι θεσμικό ζήτημα. Υπάρχει και Πρόεδρος «κουμπάρος» στην Αυτοδιοίκηση που έχει άλλη αντίληψη περί της λειτουργίας των θεσμών. Τον συγκεκριμένο λοιπόν, τον «κουμπάρο», η δημοτική αρχή τον (προ)καλεί να εξηγήσει δημοσίως τον ακριβή λόγο που προτίθεται(;) να παραιτηθεί, χωρίς να παραπλανεί το τοπικό του συμβούλιο και την κοινή γνώμη και εάν πράγματι επιμένει, να μην ξεχνά ότι οι (πραγματικές) παραιτήσεις, απευθύνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι στο Δήμαρχο.

Μοιράσου το άρθρο!