Πολιτική

17/10/2023 - 16:42

"Βόμβες" από το Νίκο Κατράνη για όσα "υπέροχα" έγιναν στις εκλογές στη Λέσβο και στη Νέα Δημοκρατία!

Ανάρτηση - ποταμός

Ο Νίκος Κατράνης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσωπο με μεγάλη πείρα στο χώρο της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο δίνει τη δική του διάσταση σχετικά με τις εκλογές στους δύο Δήμους και στην Περιφέρεια:

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

Η βούληση των πολιτών που εκφράζεται με ελεύθερη ψήφο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και υπ αυτήν την έννοια οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλό και παραγωγικό έργο στον κ Μουτζούρη και τους συνεργάτες του εκλεγμένους και μη. Αυτό όμως δεν με δεσμεύει να πιστεύω ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα στερηθούν τις δυνατότητες που μας προσέφερε ο Αλκιβιάδης Στεφανής με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του την εργατικότητα την ισχυρή προσωπικότητα του και πάνω απ' όλα την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Όσοι τον γνωρίσαμε και ιδιαίτερα οι συνεργάτες του, εντυπωσιαστήκαμε απ' όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Είμαι σίγουρος ότι στους πολλούς πλανάται ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ αφήσαμε αυτόν τον άνθρωπο ανεκμετάλλευτο για τον τόπο μας. Ο κύβος πλέον ερρίφθη και τα λόγια περισσεύουν. Μουτζούρης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για να φθάσουμε όμως στο αποτέλεσμα αυτό μετά και το 40% της πρώτης Κυριακής υπάρχουν ευθύνες και αιτίες, εξωγενείς και ενδογενείς.

Οι πρώτες κατά την γνώμη μου, οφείλονται σε λανθασμένους χειρισμούς και αλαζονική συμπεριφορά της ίδιας της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ύστερα από το θριαμβευτικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η απροκάλυπτη επιθυμία τους να επιτύχουν ένα απόλυτο αποτέλεσμα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ γνώριζαν ότι Ν.Δ. δεν διαθέτει 50% και έχει ανάγκη την στήριξη και άλλων δυνάμεων, που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους οδήγησε σε αυτήν την καταπληκτική αντισυσπείρωση με αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν τα πάντα. Η έλευση τόσων Κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού δύο φορές -χωρίς να ζητηθεί -στα νησιά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου υπήρχαν αντίστοιχες υποψηφιότητες ,δεν προσέφερε τίποτα το ουσιαστικό αλλά απεναντίας δημιούργησε καθολική αντισυσπείρωση στους άλλους πολιτικούς χώρους

Πέρα τούτων δημιούργησε και αντιστασιακές τάσεις και επαναστατικότητα στους Νεοδημοκράτες που καλώς η κακώς είχαν ταχθεί στο πλευρό των "ανταρτών" υποψηφίων.

Παρόλα όμως αυτά τα καθοριστικά λάθη της Κυβέρνησης που αφορούν ολόκληρη την Ελλάδα η τοπική εκλογή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσε να κερδηθεί αν δεν υπήρχε ξεκάθαρη εσωτερική υπονόμευση.

Η υπονόμευση αυτή έχει όνομα όπως είχε όνομα και η υπονόμευση της Καλογήρου το 2019 και το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο άνθρωπος αυτός που ο Λεσβιακός λαός τον τίμησε επανειλημμένα, μεταξύ όλων και εγώ, τις πρώτες φορές, κατόρθωσε με την αλαζονική του συμπεριφορά, την μαυρογιαλούρικη νοοτροπία του και την άποψη του ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ να διαλύσει τα πάντα σε τοπικό κομματικό επίπεδο, να μην υπάρχει κομματική οργάνωση, χωρίς εσωκομματικές εκλογές αλλά με έμμεσα διορισμένους Προέδρους και μέλη και πάνω από όλα να διχάσει το κόμμα και τους ανθρώπους της Ν.Δ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μεθόδευσε από καιρό την εκλογή του Μουτζούρη με πολλές και διάφορες ενέργειες, πιστεύοντας ότι όλοι εμείς τρώμε κουτόχορτο και δεν βλέπαμε τι γινόταν. Δεν μιλήσαμε όμως ανοιχτά για να μην γίνει ζημιά στον Στεφάνη.

Ίσως έπρεπε να μιλήσουμε πριν γιατί εκ του αποτελέσματος η ζημιά έγινε.

Έδρασε με πολλούς τρόπους και ας ξεκινήσω από την Δυτική Λέσβο. Αφού οδήγησε το 2019 την ΝΔ σε μια ήττα –ως μη όφειλε- πολεμώντας με πάθος τον Βέρρο (λες και ήταν Συρριζαίος η Κομμουνιστής), έρχεται τώρα και ενώ γνωρίζει ότι ο Βέρρος δεν χάνει να κατεβάσει τον Απόστολο Αλατζά αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του περιφερόμενος από χωρίον εις χωρίον τις νυκτερινές ώρες και καλώντας τα μικρορουσφέτια του ( πεντάμηνα, ΚΥΤ, πυροσβεστική, πενταετείς, μεταθέσεις και πολλά άλλα) να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Αλατζά. Κατορθώνει την τελευταία στιγμή να κάνει ένα κουτσουρεμένο ψηφοδέλτιο 140 ατόμων (απέναντι στα 270 του Βλερρου) με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο στόχος του όμως ήταν άλλος και το φώναζα από την πρώτη στιγμή. Ο στόχος ήταν σε συνεννόηση με Αλατζά και Μουτζούρη να συσπειρώσει και να δημιουργήσει πόλωση σε όσους καταφέρει να πάρει για να οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο στον Μουτζούρη όπως και έγινε.

Και πάμε στην Μυτιλήνη. Χωρίς να παραβλέπω τα προβλήματα που υπήρχαν στην Δημοτική Αρχή Κύτελλη έρχεται ο απόλυτος Άρχων ανατρέπει εκ των έσω βιαίως τον Δήμαρχο και χωρίς να καλέσει και διαβουλετεί με τα στελέχη της παράταξης προχωρά στον ΔΙΟΡΙΣΜΟ του κ. Κουφελου (καμία μομφή για το πρόσωπο του) ως υποψηφίου Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη εν ενεργεία του Μουτζούρη, που παραμένει μέχρι και σήμερα. Όπως καταλαβαίνουμε αυτό δημιουργεί έντονες αντιδράσεις από πλευράς Κύτελλη και συνεργατών του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Και πάμε στην Περιφέρεια. Πλαισιώνει με την πλειοψηφία των στενών συνεργατών του το ψηφοδέλτιο του Μουτζούρη και επειδή δέχεται πιέσεις από όλους μας αλλά και από το κόμμα κεντρικά τοποθετεί και μικρό αριθμό συνεργατών του στον Στεφανή, για να θολώσει τα νερά, θεωρώντας ότι όλοι είναι χαζοί και αυτός ο έξυπνος.

Μετά την ήττα δε του Κουφελλου δεν κάνει καμία προσπάθεια να πείσει τα στελέχη του να στηρίξουν τον Στεφάνη. Ο δε κύριος Αντιπεριφερειάρχης Κουφέλος με την πρόφαση ότι δεν στηρίχθηκε από τους ψηφοφόρους του Στεφανη αλλά και την λογική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» συγκεντρώνει την ομάδα του και δίνει γραμμή για Μουτζούρη. Αλήθεια αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορείς να έχεις παράπονα από μεμονωμένες περιπτώσεις στελεχών που δεν σε στήριξαν, όταν ο ίδιος εκδηλώνεσαι ανοικτά υπέρ Μουτζούρη; Και κατά πόσο μπορείς να αποδίδεις την ήττα σου στα ανωτέρω στελέχη όταν χάνεις με 17 μονάδες διαφορά στο σύνολο από τον αντίπαλο σου, στο δε χωριό σου την Αγιάσο χάνεις με 18 μονάδες;

Μέσα σε όλα αυτά, ο κύριος Βουλευτής περιφερόταν στα γραφεία και τις ομιλίες του Στεφάνη, χθες δε το βράδυ περίλυπος και κατηφής, περιφερόταν στο εκλογικό κέντρο του Στεφανή, ενώ στο περίγυρο ήταν ξεκάθαρο ότι αποτελούσε ένα ξένο σώμα. Το ότι δεν έγινε κάποιο επεισόδιο από κάποιο θερμόαιμο, καταλογίζεται στα θετικά της βραδιάς.

Μπορεί να σας κούρασα, όσοι με διαβάσετε, αλλά όφειλα φίλοι μου να τα πω, σεβόμενος τους αγώνες μου στη Ν.Δ, την πολιτική μου διαδρομή και κυρίως την προσωπικότητα και το κύρος του Αρχηγού Αλκιβιάδη Στεφάνη .

Υ.Γ1

Κάτι παρόμοιο πληροφορούμαι και για τη Χίο όχι βέβαια σε αυτό το βαθμό. Τον δικό μας δεν τον φθάνει στη πολιτική διαπλοκή κανείς.

Υ.Γ 2

Δεν σκοπεύω να ανοίξω διάλογο και να απαντήσω σε κανένα από τα γνωστά πρωτοπαλίκαρα παρά μόνο στον ίδιο εάν επιθυμεί δημόσια αντιπαράθεση στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.

Μοιράσου το άρθρο!