Πολιτική

30/09/2021 - 13:32

Βουλευτές, Δήμαρχοι Λέσβου, Περιφερειάρχης δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το Μ.Ι. - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Συνεχής η υποβάθμιση του Μ.Ι.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου:

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από την πολεμική που άσκησε εναντίον αυτού του μέτρου ως αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση έχει φροντίσει να υποβαθμίζει συνεχώς το μοναδικό μέτρο που στήριξε εμπράκτως τη νησιωτικότητα.

 

Πιο συγκεκριμένα, αντί να βελτιώνει την εφαρμογή της πολιτικής με βάση τις υποδείξεις των ειδικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είχαν οριστεί, με τις πράξεις και παραλείψεις τους προσπαθούν να την απαξιώσουν αφού:

 

  • ·Δεν επέκτειναν την επιδότηση στα καύσιμα σε όλα τα νησιά, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει καμία πληρωμή των κατοίκων και επιχειρηματιών στα νησιά που καλύπτονται από το μέτρο
  • ·Καθυστερούν στο άνοιγμα της πλατφόρμας σε ότι αφορά τη κατάθεση των τιμολογίων εκ μέρους των επιχειρήσεων.
  • ·Συνεχίζουν και διευρύνουν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των νησιωτών και των επιχειρήσεων .
  • ·Εφάρμοσαν περιορισμένα τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να επεκταθεί το μέτρο σε όλους τους πολίτες της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός Τουρισμός, μόνο στους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

 

Εν’ όψει του κύματος ακρίβειας που είναι αντιμέτωπη η χώρα, τα νησιά θα επιβαρυνθούν, ως συνήθως πολλαπλάσια σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Δυστυχώς, τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και ο τοπικός βουλευτής κ.Αθανασίου, οι τοπικοί μας Δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κ.Μουτζούρης δεν έχουν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον ώστε να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί ένα ομολογουμένως επιτυχημένο μέτρο που στηρίζει στη πράξη τη Νησιωτικότητα και αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τις οικονομίες μας αλλά και ένα εργαλείο ανάσχεσης της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στην ενέργεια κ.α.

 

Προφανώς οι «αναπτυξιακές» εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που αφορούσαν αποκλειστικά τα νέα υπερμεγέθη – κέντρα κράτησης προσφύγων-μεταναστών τους έχουν καλύψει επαρκώς. 

Μοιράσου το άρθρο!