Πολιτική

21/06/2021 - 17:14

Δ. Βελούτσος και Χ. Ζωγράφου: Να ασχοληθεί και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τα προβλήματα του ελαιώνα

 

Οι δημοτικοί  σύμβουλοι Δημήτρης Βελούτσος και Χρυσούλα Ζωγράφου  εκτιμούν οτι η ενέργεια να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης με τα προβλημα της ακαρπίας του ελαιώνα ήταν μια αναγκαία πράξη.

Η επιστολή που συνέταξε η επιτροπή του δήμου Μυτιλήνης και εστάλει στο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ είναι μια θετική ενέργεια, και γι αυτό  προτείνουμε  να την συνυπογραψει και το συμβούλιο της δυτικής Λέσβου.

Ομως από μόνη της μια σκέτη επιστολή  δεν είναι ικανή να φέρει τη λύση.

Ο αγροτικός τομέας καλύπτει μεγάλο μέρος της οικονομίας του νησιού, απ την μιαν ακρη του στην άλλη. 

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί -από την ακαρπία έως την τιμή του ελαιολάδου- οδηγούν στην εγκατάλειψη του ελαιώνα με αποτέλεσμα τον μαρασμό του και κατ΄ επέκταση τον μαρασμό του νησιού.

 

  Οι δημοτικές αρχές αν θέλουν να σταματήσουν το φαινόμενο - και μακάρι να το ανατρέψουν-  οφείλουν να  σκύψουν  με φροντίδα και σοβαρότητα στο θέμα . Ένας αντιδήμαρχος θα πρέπει να επιφορτιστεί  με το αντικείμενο ώστε να υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια στις ενέργειες.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο των δήμων πρέπει να περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις που  θα υποστηρίζουν ελαιοπαραγωγούς και τον ελαιώνα.

 

   Ως δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου  Δυτικής Λέσβου ρωτάμε τον δήμαρχο ποιες ενεργειες σκέφτεται να περιλάβει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου ωστε να δώσει βοήθεια και ώθηση στον αγροτικό τομέα.

Με εκτιμηση 

Βελούτσος Δ.

 Ζωγράφου Χρ.

Μοιράσου το άρθρο!