Πολιτική

17/05/2014 - 11:28

Δ. Βουνάτσος: Η Δημοτική Αρχή χρεώθηκε σφάλματα και καθυστερήσεις της Κυβέρνησης

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων - Γενική Γραμματεία Εμπορίου – Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών & Δημοπρασιών, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προμηθειών και Δημοπρασιών του Δήμου Λέσβου, Πελαγία Αράμβογλου, είχε απευθύνει έγγραφο με ημερομηνία 31-10-2013 – αριθμ. Πρωτ. 91004, για ένταξη στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών έτους 2014, της Κυβέρνησης, των προμηθειών ηλεκτρολογικών υλικών εν γένει και λαμπτήρων φωτιστικών σωμάτων, ασφαλειών  κλπ. Για τη συντήρηση του Δημοτικού φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης και λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων έργων Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, Καλλονής, Λ. Θερμής, Αγιάσου και Ερεσού Αντίσσης, για την κάλυψη αντίστοιχων άμεσων αναγκών.
Επειδή οι ανάγκες αυτές ήταν κατεπείγουσες, τόσο εγώ όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλίας Κουνιαρέλλης, επανειλημμένα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,  κ. Στέφανο Κομνηνό, υπενθυμίζαμε την ανάγκη ένταξης των ως άνω προμηθειών, αλλά και κατά την εδώ προ μηνός έλευση του σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου, άσκησα και προσωπική παρέμβαση για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα μας, επειδή δεν μπορούσαμε εδώ και 6,5 μήνες να δημοπρατήσουμε την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και ειδικότερα στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων.
Σήμερα μόλις, παραλάβαμε την σχετική εγκριτική απόφαση, υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Αθανάσιο Σκορδά, δηλαδή μετά από 6,5 μήνες και θα κινηθεί από την αρμόδια υπηρεσία η διαδικασία των αντίστοιχων δημοπρασιών.
Όμως, πάμπολλες φορές γίναμε στόχος δικαιολογημένων παραπόνων συνδημοτών μας αλλά και κριτικής από τον τοπικό τύπο, για την αδυναμία επισκευής των οχημάτων μας και καλύτερης προσφοράς υπηρεσιών στους πολίτες, δηλαδή τα σφάλματα και τις καθυστερήσεις της κεντρικής Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, έπρεπε να τα χρεωθεί η Δημοτική Αρχή, η οποία σε τίποτα δεν έφταιγε.  
Μένω με την ικανοποίηση, πάντως, ότι εμείς εκτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον μας, η δε νέα Δημοτική Αρχή θα βρει επιδιορθωμένα και μάχιμα τα οχήματα που ανήκουν στο Δήμο Λέσβου και ειδικότερα στην υπηρεσία καθαριότητας. Όμως, το «στραπάτσο» το υποστήκαμε εμείς και εγώ προσωπικά και μένουμε με το πικρό παράπονο ότι «μετά ανόμων ελογίσθειν» κατά το Ευαγγέλιο».
       
 
 

Μοιράσου το άρθρο!