Πολιτική

14/01/2013 - 13:45

Δεν τέθηκε σε ψήφιση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις νησιωτικές Δ.Ο.Υ

Δεν τέθηκε σε ψήφιση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις νησιωτικές Δ.Ο.Υ

trong>Την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αναστολή της υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία σημαντικός αριθμός των νησιωτικών Δ.Ο.Υ. (μεταξύ αυτών οι ΔΟ.Υ. Καλλονής από 14/01/2013 και η Δ.Ο.Υ. Λήμνου από 18/3/13) αναστέλλουν τη λειτουργία τους, υποστήριξε στη βουλή ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Ζερδελής.
Η εν λόγω τροπολογία είχε προστεθεί στο άρθρο 17 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο υπερψήφισής της, απέσυρε στο σύνολό του, με αποτέλεσμα η τροπολογία να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία.
Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τέτοιου είδους τεχνάσματα, που όχι μόνο απαξιώνουν τη λειτουργία του κοινοβουλίου αλλά και αγνοούν προκλητικά τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών - οι οποίοι αντιμετωπίζονται και επισήμως πια ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας - η τρικομματική κυβέρνηση καταφέρει ένα ακόμα μνημονιακό πλήγμα στη νησιωτική περιφέρεια.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρούμε ότι ο αγώνας για να αποτρέψουμε την ερήμωση των νησιών μας δεν εξαντλείται σε μια μάχη. Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών για να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε να ανατραπούν στο σύνολό τους οι μνημονιακές πολιτικές. Ιδιαίτερα τώρα, μετά τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν οι βουλευτές του νομού μας - οι οποίοι, ενώ άλλα υπόσχονταν στους συμπολίτες τους, την κρίσιμη στιγμή υπαναχώρησαν και τήρησαν σιγή ιχθύος - είμαστε πιο πρόθυμοι παρά ποτέ να σηκώσουμε το βάρος του αγώνα που μας αναλογεί.»
 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee