Πολιτική

28/03/2012 - 11:32

Δευτέρα 2 Απριλίου: Παρουσίαση Λεσβιακού Ημερολογίου 2012 από τις εκδόσεις Αιολίδα

Οι εκδόσεις Αιολίδα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του «Λεσβιακού Ημερολογίου 2012. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, ώρα 19.30, στο θέατρο του Φ.Ο.Μ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Αντώνης Πλάτων, Συγγραφέας-Ερευνητής Κρίστης Κονναρής, Δ/ντής του ιστορικού αρχείου «Εργάνη» Γιάννης Μανούκας, Φιλόλογος, Δ/ντής του περιοδικού «Παλμοί της Βατούσας» και ο επιμελητής του τόμου, Παναγιώτης Σκορδάς.

Υπεύθυνος και επιμελητής της έκδοσης είναι ο Παναγιώτης Σκορδάς, ενώ το εξώφυλλο κοσμεί πίνακας του γνωστού ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου με θέμα την Πέτρα της Λέσβου. Στις 344 σελίδες του φιλοξενούνται 23 εργασίες ιστορικού-λαογραφικού-γραμματολογικού-εκπαιδευτικού-μουσικού-δοκιμιακού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα στον τόμο γράφουν οι: Στρατής Τζιμής, Στρατής Μολίνος, Γεώργιος Παπαπαναγιώτου, Άρης Κυριαζής, Ακίνδυνος Παλαιολόγος, Στρατής Μπαλάσκας, Δημήτρης Μπούμπας, Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου-Κοντάρα, Γιάννης Κωνσταντέλλης, Ανθούλα Δανιήλ, Αθανάσιος Καλαμάτας, Δημήτρης Κοφτερός, Φώτης Βασίλογλου, Αριστείδης Σγατζός, Παναγιώτης Σκορδάς, Κώστας Μίσσιος, Νίκος Παπαδέλλης, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Παναγιώτης Μιχαηλάρης, Μάκης Αξιώτης, Δημήτρης Καραπιπέρης, Χρήστος Τραγέλλης.

Στο ημερολόγιο στεγάζονται 2 αφιερώματα. Το πρώτο είναι για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας και το δεύτερο για τον Παντελή Αργύρη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.

 Με την ευγενική υποστήριξη του Φ.Ο.Μ. Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!