Πολιτική

07/06/2014 - 10:28

Δεύτερη επιστολή του Π. Βογιατζή για το Μουσείο Βρίσας

style="text-align: justify;"> 
Δεύτερη επείγουσα επιστολή προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, μετά τη σχετική απάντηση που έλαβε σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου Βρίσας.
 
Στην ουσία, ο Βουλευτής επανέρχεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας της διαθεσιμότητας του μοναδικού υπαλλήλου του Μουσείου Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, παράρτημα του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό. 
 
Μία εξέλιξη που ο Βουλευτής χαρακτηρίζει εξαιρετικά δυσάρεστη όχι μόνο για τον ίδιο τον υπάλληλο, αλλά και για το ίδιο το Μουσείο, το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει, και παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει για το νησί της Λέσβου.
 
Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής ζητά από τον Πρύτανη, να λάβει υπόψη του αφενός τη σημασία των συλλογών που φιλοξενούνται σε αυτό και τις προσπάθειες που έχουν γίνει το Μουσείο και η περιοχή της Βρίσας να αξιοποιηθεί περαιτέρω μέσα από την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, και αφετέρου το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία προσέφερε και παραχώρησε τα πάντα, μελέτες, χώρους, εκθέματα, προκειμένου να λειτουργήσει το Μουσείο, αλλά και να συνδράμει με όλα τα μέσα που διέθετε το έργο του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζητά από τον Πρύτανη να εξετάσει το ενδεχόμενο να αρθεί έστω και προσωρινά το καθεστώς διαθεσιμότητας του κ. Κωστάκη, και ο συγκεκριμένος υπάλληλος να συνεχίσει να αμείβεται κανονικά  μέσω του ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε το Μουσείο να παραμείνει ανοικτό κατά την πλέον τουριστική περίοδο της Λέσβου.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!