Πολιτική

17/04/2021 - 10:11

Ας διαβάσουμε το Εγχειρίδιο Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης - Πρόσκληση από τον Π. Χριστόφα

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας & Ενέργειας κ. Παναγιώτη Χριστόφα

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ελληνική έκδοση του Εγχειριδίου Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Εργαλείο αύξησης γνώσεων για τρόπους υλοποίησης ολοκληρωμένων και τοποκεντρικών αστικών στρατηγικών για τις εκάστοτε Τοπικές Αρχές, Διαχειριστικές Αρχές, για τους λοιπούς ενασχολούμενους με το  ΕΣΠΑ και όσους ενδιαφέρονται για την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. από το Joint Research Centre.

Η "πόλη" και η αστική ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο του εγχειριδίου αυτού κυρίως με προτάσεις και τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων και προκλήσεων κατά τον σχεδιασμό, ώστε να καθίσταται δυνατό να αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Link: https://bit.ly/3ahlFP0

Με την ευκαιρία αυτή να πούμε πως ο διαρκής διάλογος με την κοινωνία είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο για να καταστεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία και οποιοδήποτε πρόγραμμα εφικτό. Διότι ο διάλογος αυτός επικαιροποιεί διαρκώς τον σχεδιασμό και προγραμματισμό και καθιστά το επιγενόμενο έργο ουσιαστικά ευάρμοστο των αναγκών και πραγματικό κτήμα για τον πολίτη.

Διατηρώ άλλωστε την πεποίθηση πως τέτοιου τύπου εγχειρίδια αποτελούν μαθησιακά εργαλεία και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους κατοίκους των πόλεων, ώστε διαρκώς να μαθαίνουν από την πηγή, τις πολιτικές που σχεδιάζονται και τις δυνατότητες που δίνονται.

Ο πολίτης είναι άλλωστε ο έχων πρώτος το λόγο για την καθημερινότητά του στην πόλη που ζει.

Η ενημέρωση και η γνώση φέρνουν τη συμμετοχή, εμπλουτίζουν τον διάλογο δημιουργούν συνεργασίες και ενδυναμώνουν τη δημοκρατία με το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον αστικό χώρο, τον χώρο του πολίτη.

Καλή σας ανάγνωση και με την προτροπή να "συμμετέχετε".

Παναγιώτης Χριστόφας

Μοιράσου το άρθρο!