Πολιτική

11/03/2014 - 15:40

«Διαδικτυακή Λέσβος»

style="text-align: justify;"> 
Σήμερα, η νέα τεχνολογία, δίνει στον καθένα από εμάς, τη δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα,να ακούγεται η φωνή του, να συμμετέχει και να επηρεάζει τις εξελίξεις. 
Ο διαδραστικός χάρτης, αποτελεί βασικό στοιχείο και κομμάτι της ευρύτερης πρωτοβουλίας “Διαδικτυακή Λέσβος” και συνεισφέρει με τρόπο άμεσο και απλό στην επίτευξη των ανωτέρω.
 
Στην ηλεκτρονική διέυθυνση https://monolesvos.crowdmap.com κάθε πολίτης, με εύκολο  και γρήγορο τρόπο,θα μπορεί να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων και :
● να επιλέγει  σε αυτό το χάρτη την περιοχή στην οποία βρίσκεται
●να αναφέρει το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή
●να προτείνει λύσεις και να προτείνει νέες πρωτοβουλίες 
 
Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου, . Άμεση γνώση του προβλήματος. Άμεση καταγραφή των προτάσεων για λύση. 
 
Το μήνυμά του θα εγκρίνεται άμεσα από τους διαχειριστές για λόγους ασφαλείας και  θα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του,και να ελέγχει εάν 
●το πρόβλημα επιλύθηκε
●βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιμετώπισή του ή 
●δεν επιλύθηκε ακόμα. 
 
Θα μπορεί δηλαδή να ελέγχει την αποτελεσματικότητα του Δήμου και κυρίως αυτή η διαδικασία θα είναι δημόσια, και θα μπορεί να μοιράζεται αυτή τη δράση με άλλους στο διαδίκτυο. Επιτυγχάνεται δηλαδή η διαφάνεια και η συνεργασία με τους δημότες. 
Σε πλήρη ανάπτυξή της η πλατφόρμα, δείγμα της οποίας είναι ο σημερινός χάρτης, μπορεί να λάβει μηνύματα από το Twitter και το Facebook, από κινητό τηλέφωνο με την αποστολή μηνύματος sms σε έναν ειδικό αριθμό που θα οριστεί, με e-mail καθώς επίσης και από την ιστοσελίδα που θα αναπτυχθεί. Και όλα αυτά με μηδενικό κόστος, καθώς η παγκοσμίως αναγνωρισμένη πλατφόρμα δίνεται δωρεάν από τους δημιουργούς της. 
 
Σας καλούμε όλους και όλες ανεξαιρέτως να συμμετέχετε σε αυτή την πρωτοβουλία. Γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες, δεν δημιουργούνται για να τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Θέλουμε να τις μοιραστούμε με όλους, με όλους όσους ενδιαφέρονται για τον τόπο μας, αγαπάνε το νησί, και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!