Πολιτική

10/06/2013 - 06:10

Διακήρυξη και υποψηφιότητες της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας για τις εκλογές στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

style="text-align: justify;">Α.Ρ.ΕΝ. - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
 
 
Συνάδελφοι, 
 
Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μαζί με όλους τους σιωπηλούς δορυφόρους που την στηρίζουν, με τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, έχει πετύχει να ισοπεδώσει σε πολύ μικρό διάστημα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, να εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη και να βάλει στο γύψο εντέλει την κοινωνία το μέλλον και τα όνειρα μας.
Το ψευτο-δίλημμα Ευρώ η Χάος ως σανίδα σωτηρίας αναπαράγεται καθημερινά από τους χρυσοπληρωμένους «παπαγάλους», την ίδια στιγμή που σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, απελευθερώνεται το ωράριο, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, ποινικοποιούνται οι απεργίες, ελαστικοποιούνται οι σχέσεις εργασίας, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός των νέων είναι στα 380 €. Η ληστεία μας συνεχίζεται με χαράτσια, φόρους, έκτακτες εισφορές, κλείσιμο σχολικών μονάδων, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κατάργηση της δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης  και αύξηση της δαπάνης-συμμετοχής για όλους τους ασφαλισμένους. Από την άλλη οι τράπεζες  έχουν λάβει 210 δις εγγυήσεις και δάνεια για να εξυγιανθούν με τα δικά μας λεφτά μας που θα  ξεπληρώνουν και τα εγγόνια μας! Γιατί καλείτε ο λαός να πληρώσει τον λογαριασμό τους? Το δημόσιο χρέος απλά θα σταθεροποιείται και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία κουρεύτηκαν λόγω του PSI και  η επικουρική σύνταξη όπως και η κύρια που θα λάβουμε μετά από 40 χρόνια δουλειάς… δεν θα είναι εγγυημένη από το κράτος αλλά από τον καλό χρηματιστή που θα παίζει τις μετοχές εν ονόματι των εργαζομένων σε κάποιο εξωτικό χρηματιστήριο. Τελικά τέτοια Ευρώπη ,τέτοια κοινωνία και τέτοιου είδους ανάπτυξη θέλουμε ? 
Το νέο όραμα τώρα της τριμερούς, είναι η στοχοποίηση και προώθηση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στον εργασιακό «καιάδα»  της «διαθεσιμότητας» -«εφεδρείας». Η νέα αξιολογημένη «διαθεσιμότητα» - «εφεδρεία» - «κινητικότητα» (η όπως άλλως ονομαστεί), βεβαίως και θα ισοδυναμεί με καθαρή απόλυση, θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες.
Η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα απολύσεων μέσα από τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις υπηρεσιών, τη δήθεν «αξιολόγηση» (με γαλλική ή γερμανική version) των εργαζομένων αλλά και με το ακραία αυταρχικό, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο «ποδοπατά» κάθε έννοια τεκμηρίου της αθωότητας.
    Το Νέο  Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων ξεπερνάει κάθε όριο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς. Οι «χουντογενείς» πειθαρχικές διατάξεις του, που η Κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει ως «εξυγίανση» και μέσω αυτών να διασύρει τους υπαλλήλους, έχουν στόχο  την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, το χτύπημα των υπαλλήλων και το χτύπημα  όσων αναπτύσσουν  κοινωνική και συνδικαλιστική δράση (ξεκινάνε ήδη την απαγόρευση των διαδηλώσεων κάτω των 200 ατόμων ως προεόρτιο) .
Θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία - την οποία τάχα παρουσιάζουν ως διοικητικό μέτρο για την προστασία του δημοσίου αλλά αποτελεί ουσιαστικά  ποινή για όλους τους εργαζόμενους – τους δημοσίους υπαλλήλους για οποιοδήποτε σχεδόν αδίκημα το οποίο παρουσιάζουν ως παράβαση καθήκοντος ή ως απείθεια, για οποιαδήποτε καταγγελία, οποτεδήποτε κι αν έχει τελεστεί, χωρίς  καμία προϋπόθεση, χωρίς καμία διαδικασία ποινική ή πειθαρχική, διασύροντας τους εργαζόμενους και αφαιρώντας τους ακόμα και το δικαίωμα στην απολογία! Το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε η τρικομματική κυβέρνηση για «διαβούλευση» από την μια αποσύρεται και από την άλλη επανέρχεται, με τον βαρύγδουπο  τίτλο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», προστίθεται  στην αλυσίδα των αλλεπάλληλων καταιγιστικών βίαιων μέτρων στην κατεύθυνση υλοποίησης των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών του «μικρότερου κράτους», που υπαγορεύουν οι  μνημονιακές δεσμεύσεις. Οι βάρβαρες αυτές πολιτικές, που προβάλλονται με τυμπανοκρουσίες ως οι αναγκαίες «διαρθρωτικές» αλλαγές, σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν διοικητική μεταρρύθμιση, ούτε έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των παθογενειών ή δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής. Είναι προσανατολισμένες στη διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικοποίησης των περισσότερων λειτουργιών τους προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε απολύσεις προσωπικού, στην ολοσχερή κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών, στην πλήρη αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, στην άλωση της δημόσιας διοίκησης, στη συνέχιση και διεύρυνση του κομματισμού στο δημόσιο.
   
Με αυτό το προσχέδιο νόμου και την φιλοσοφία που αποπνέει:
 
επιχειρείται η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συνεχούς συρρίκνωσης – ακόμα περισσότερο – των οργανικών δομών του δημοσίου και του ανθρώπινου δυναμικού
προωθείται διαδικασία κατάργησης φορέων του δημοσίου και η δυνατότητα μετατροπής ΝΠΔΔ σε ιδιωτικού δικαίου σχήματα με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους και την άμεση απόλυση του προσωπικού τους
ανατρέπεται το θεσμικό πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων με στόχο τον πλήρη έλεγχο της διοικητικής ιεραρχίας και την προώθηση των μνημονιακών σχεδίων στο χώρο του δημοσίου
φαλκιδεύονται, ακόμα περισσότερο, τα δικαιώματα των εργαζομένων και γίνεται πιο ωμή και βάρβαρη η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές
καταστρατηγούνται στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες και παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο, δίνοντας τη δυνατότητα κατάργησης διατάξεων νόμων με προεδρικά διατάγματα.
 
Συνάδελφοι,
 
Βιώνουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, την αβεβαιότητα και την λανθασμένη οργάνωση, το ράβε – ξήλωνε των αρμοδιοτήτων, τα τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς με χαρακτηριστικότερα αυτών: την έλλειψη προσωπικού, μέσων και υποδομών και στην τεράστια αιμορραγία λόγω διαθεσιμοτήτων και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Η δράση μας θα πρέπει να γενικευτεί, να συναντηθεί με όλους τους εργασιακούς χώρους σε παράλληλη κατεύθυνση, τα προβλήματα είναι κοινά και βαθύτατα πολιτικά και οι λύσεις ανάλογες.
Η αλλαγή στους συσχετισμούς στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι αναγκαία και εφικτή. 
Αναγκαία γιατί η μέχρι σήμερα δράση της ήταν ανεπαρκείς και αναντίστοιχη με τις σημερινές ανάγκες του σ.κ. των δημοσίων υπαλλήλων
Αναγκαία γιατί ως σ.κ. πρέπει να απεμπλακούμε από τις παθογένειες του παλιού γραφειοκρατικού, ιδιοτελεί και εργοδοτικού συνδικαλισμού 
Εφικτή γιατί οι συσχετισμοί στα πρωτοβάθμια όργανα των Δ.Υ. αλλάζουν 
Εφικτή γιατί η αλλαγή στο σ.κ. είναι απαίτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας 
Αναγκαία και εφικτή γιατί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, μπορούμε ως σ.κ. να εκφράσουμε τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων και της κοινωνίας μας και όχι της ολιγαρχίας και των πολιτικών της υπαλλήλων.   
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τον μόνο στόχο που εκπληρώνει είναι αυτόν της καθημερινής αύξησης της στρατιάς των ανέργων και της κλιμακούμενης εξαθλίωσης.
 
Αποφασισμένοι και ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων, όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητα, να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας. Η εποχή των λόγων πέρασε, η στιγμή ήρθε, για να κριθούμε από δω και πέρα όχι για αυτά που είπαμε αλλά για αυτά που θα κάνουμε.  
 
ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
 
ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!
  
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
 
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
TO ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ της ΑΔΕΔΥ
 
 
Υποψήφιοι για Δ.Σ.
 
1. ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ
 
2. ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΕΛΜΕ Λέσβου
 
3. ΚΑΤΩΓΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,  Σύλλογος Εργαζομένων ΒΙΓΝ
 
4. ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Σύλλογος Εργαζομένων ΒΙΓΝ
 
5. ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Σύλλογος Εργαζομένων ΒΙΓΝ
 
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
 
7. ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, Σύλλογος Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
8. ΠΑΛΙΒΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Σύλλογος Εργαζομένων ΒΙΓΝ
 
9. ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Σύλλογος Διοικητικών ΙΚΑ
 
10. ΤΣΙΓΓΟΥ ΡΑΛΛΟΥ, Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ
 
11. ΤΣΙΦΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Σύλλογος Υπουργείου Αιγαίου
 
12. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ, Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ
 
Υποψήφιοι για Ε.Ε.
 
 
1. ΤΣΑΚΜΑΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΕΛΜΕ Λέσβου
 
2. ΧΤΕΝΕΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Μοιράσου το άρθρο!