Πολιτική

25/04/2012 - 19:55

Διάλεξη για την αρχαία Λέσβο και περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο της Θερμής

yle="text-align:justify;">Η « Ένωση Φίλων της Αρχαίας Λέσβου» οργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου στις 11 π.μ., στο Γυμνάσιο Λουτροπόλεως Θερμής, στους Πύργους Θερμής, διάλεξη με θέμα «Αρχαία Λέσβος: μια πρώτη προσέγγιση» και ομιλήτρια την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων κ. Όλγα Φιλανιώτου. Μετά τη διάλεξη θα προσφερθεί καφές και βουτήματα και θα ακολουθήσει περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Θερμής.

Η «Ενωση Φίλων της Αρχαίας Λέσβου» είναι  ένα νέο σωματείο, μια ανεξάρτητη οργάνωση με στόχο την συμβολή στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της Λέσβου, από τα προϊστορικά χρόνια ως την ύστερη αρχαιότητα, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή του κοινού του νησιού και όχι μόνο. Στην «Ένωση» συμμετέχουν πολλοί  Έλληνες και αλλοδαποί, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, καθηγητές πανεπιστημίων αλλά και απλοί άνθρωποι που μοιράζονται την αγάπη για την πλούσια αρχαία κληρονομιά του νησιού.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, όπως την οργάνωση διαλέξεων, μαθημάτων, ξεναγήσεων, εκδρομών, εκθέσεων, έκδοση βιβλίων και άλλων, έντυπων και ηλεκτρονικών, δημοσιευμάτων, σχετικών με τα αρχαία μνημεία της Λέσβου, θα προωθηθεί η προβολή του αρχαίου πολιτισμού ως συστατικού στοιχείου της σημερινής ζωής, σε όσο το δυνατόν ευρύτερη έκταση.

Ομιλητές στις διαλέξεις θα είναι αρχαιολόγοι, αλλά και άλλοι επιστήμονες, αρχιτέκτονες, γεωλόγοι, μελετητές της αρχαιολογίας του νησιού κ.ά.

            Στους άμεσους στόχους της «Ενωσης Φίλων της Αρχαίας Λέσβου» είναι ακόμη η έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου με θέμα τα αρχαιολογικά μουσεία, τις αρχαιολογικές συλλογές και τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου και η προώθηση DVD  με την ψηφιακή αναπαράσταση του ιερού των Μέσων, που επιμελήθηκε ο αρχαιολόγος Γ. Κουρτζέλλης.

            Η διάλεξη και η ξενάγηση της Κυριακής, 29-4-12, αποτελεί την πρώτη δημόσια εκδήλωση της «Ενωσης».

Μοιράσου το άρθρο!