Πολιτική

15/06/2013 - 10:35

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού ΔΕΝ χωράει στο Λεσβιακό Καλοκαίρι! - Γιατί Δήμαρχε;

yle="text-align: justify;">Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ»  ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»!!!

Διαβάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Λέσβου με τίτλο «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» με κατέλαβε για άλλη μία φορά θλίψη.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι ότι μόνο «ΛΕΣΒΙΑΚΟ» δεν μπορεί να είναι αυτό το πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι. Μάλλον «μυτιληνιό καλοκαίρι» θα το χαρακτήριζα, με ολίγη από Μόλυβο, αφού από τις 53 εκδηλώσεις του προγράμματος οι 32 (60%) θα γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης, οι 7 στο Μόλυβο (13%) κι οι υπόλοιπες 14 σε 12 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Λέσβου!

Από αυτό μπορεί κανείς να διαβάσει τη «μυτιληνοκεντρική» νοοτροπία που διακατέχει τους αρμόδιους δημοτικούς παράγοντες, για τους οποίους ο ορίζοντας φτάνει περίπου ως την Παγανή! Από εκεί  & πάρα δεν υπάρχει λογικά κάτι που να τους αφορά.

Η Ερεσός π.χ. είναι πιθανότατα για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις τύχες του νησιού ένα εξωτικό μέρος στα «οπίσθια» του κόσμου, όπου θα περάσουν ένα ή περισσότερα σαββατοκύριακα, θα κάνουν τα μπάνια τους και θα διασκεδάσουν, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι κι ένας τόπος που να έχει σχέση με τις αρμοδιότητες τους!!!

Δεν αναφέρομαι σε αυτό από πικρία για το γεγονός ότι για την Ερεσό έχει προγραμματισθεί μόνο μία εκδήλωση. Αντίθετα, θα ήμουν ευχαριστημένος αν δεν υπήρχε κι αυτή, γιατί σύντομα θα την βρούμε μπροστά μας, αφού κάθε φορά που θα ανοίγει η συζήτηση για κάποιο από ζωτικά προβλήματα της Κοινότητάς μας, στον κάδο των απίθανων επιχειρημάτων τους θα υπάρχει και το «ναι, αλλά ξοδέψαμε τόσα για να σας διασκεδάσουμε»!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ

Στην Ερεσό κάθε χρόνο γίνεται το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ, η μοναδική δραστηριότητα στη Λέσβο που είναι γνωστή εκτός Λέσβου κι εκτός των συνόρων της Ελλάδας και ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ μας ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ από όλον τον κόσμο κάθε Σεπτέμβριο, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομία μας.

Ένα γεγονός αυτής της εμβέλειας δεν χωράει στους κοντόφθαλμος σχεδιασμούς των αρμοδίων του ΔΗΜΙΟΥ Λέσβου για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ενώ στο «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» υπάρχει χώρος για περιφερόμενα ανά τη χώρα μπουλούκια που θα κάνουν την αρπαχτή τους (όπου μπορέσουν), την ίδια ώρα δεν μπορούν να δεχτούν στα προγράμματά τους το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ, το οποίο αν ενισχυόταν θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα οφέλη στην οικονομία του νησιού.

Γιατί δε χωράει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ στον όποιο προγραμματισμό του Δ. Λέσβου; Απλά διότι γίνεται στην Ερεσό κι ό,τι συμβαίνει πέρα από την Παγανή δεν τους αφορά!

Ίσως να τους ενοχλεί και η ιδιαιτερότητα του Φεστιβάλ ΜΑΣ, αλλά δεν είναι μακριά η μέρα που θα μας επισκεφθούν για να ζητιανέψουν τις ψήφους των γυναικών!

Στέλιος Δουγαλέρης (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)


Σημείωση Lesvosnews.net : εκτός από το "μυτιληνοκεντρική νοοτροπία" υπάρχει και υποκριτικός συντηρισμός της Δημοτικής Αρχής...

Μοιράσου το άρθρο!