Πολιτική

04/11/2013 - 11:24

Διγλωσία της Κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη στη Λέσβο - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

ign="center">Η κυβέρνηση με το θέμα της αλλαγής του Καλλικράτη ή εμπαίζει τους νησιώτες, ή εξευτελίζει συνειδητά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ή πιο πιθανό κάνει και τα δύο!

Τελικά η κυβέρνηση έξη μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει ξεκαθαρίσει συνειδητά, αν θα προχωρήσει στο αυτονόητο.  Και δεν μιλάμε φυσικά για την αλλαγή συνολικά του ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αυτό διαμορφώθηκε τα τρία χρόνια των μνημονίων, αλλά απλώς για τη διοικητική διαίρεση  σε περισσότερους δήμους των μεγάλων νησιών, όπως η Λέσβος, Και ενώ το θέμα αυτό έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ,  και έχει γίνει «σημαία» της κυβερνητικής πολιτικής στη Λέσβο και ενώ κατατέθηκε σχέδιο νόμου για διαβούλευση στη Κ.Ε.Δ.Ε., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννη Ζερδελή και άλλων τριών βουλευτών του κόμματος, αφού αναλύει επιί μακρόν τους μνημονιακούς νόμους που εφαρμόστηκαν στην αυτοδιοίκηση, λέει στο τέλος : «…Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που μελλοντικά αυτό κριθεί αναγκαίο, οι αλλαγές στο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η οικονομική διοίκηση και διαείρισή τους θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τις τοπικές κοινωνίες.»

Καμία κουβέντα για το σχέδιο νόμου που δόθηκε στην Κ.Ε.Δ.Ε. για διαβούλευση.  Καμία κουβέντα για άμεση διαίρεση τουλάχιστον των Δήμων Κέρκυρας και Λέσβου , όπως είχε ανακοινωθεί.

Όλα αυτά τα μπρος – πίσω είναι φανερό πως δείχνουν την αληθινή έννοια της κυβέρνησης. Τους μικροκομματικούς υπολογισμούς της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Λέσβο, αδιαφορώντας για το τοπίο ερήμωσης που αφήνουν στα νησιά  μας, οι πολιτικές επιλογές της.

Εντύπωση πάντως προξενεί και η στάση του άλλου κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί παρά τις όποιες φραστικές διαφοροποιήσεις του βουλευτή του Νίκο Σηφουνάκη,  να παραμένει δεμένο στο άρμα του «Καλλικράτη», με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την «πράσινη» πλειοψηφία της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος των νησιωτών. Οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια ας αντιληφθούν πως ο λεσβιακός λαός δεν έχει άλλα περιθώρια υπομονής. Θα το διαπιστώσουν δε σύντομα το βράδυ της 25ης Μαΐου του 2014, από τα αποτελέσματα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αν βέβαια μέχρι τότε καταφέρουν να παραμείνουν στην κυβερνητική εξουσία.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Λέσβου

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ 681.23 KB
Απάντηση Υπουργείου 912.1 KB

Μοιράσου το άρθρο!